Trading dag update 1 oktober 2013

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Vandaag gaat in de VS het een en ander dicht, maar de beurzen kijken vooralsnog alleen maar omhoog. We zitten voor de Dax helemaal aan het einde van de dagcyclus, maar van een echte correctie is geen enkele sprake. Sterker nog, het zou zomaar kunnen dat we reeds de dagcyclusbodem gezien hebben.

Als we naar de chart kijken op dagbasis, dan zien we dat de lopende dagcyclus na 21 dagen aan een bodem toe is. De RSI staat goed, de lange Double Stochastics ook. Alleen de korte DS doet ‘raar’, omdat deze al fors is gestegen. Ik zie liever nog een knik naar beneden en dan samen met de lange DS een opwaartse draai.

Zolang de lange DS echter niet opwaarts is gedraaid, hebben we geen bevestiging van een dagcyclusbodem. Ook staat de koers nog vrij hoog ten opzichte van de lange MA banden. Een correctie tot iets onder 8500 zou een ideaal niveau voor nieuwe longposities opleveren, maar wellicht is dat ‘wishful thinking’.

Op dit moment heb ik in elk geval nog geen mening ten aanzien van een swing trade long, totdat we genoemde draai zien of we middels de lagere time frames charts een instappunt krijgen, waar we wellicht met een wat kleinere stop loss een poging kunnen wagen.

Bund future 420 min chart

We schakelen even over naar de Bund future. Deze noteert thans de 18e dag van de lopende dagcyclus, dus ik zou zeggen, hoog tijd voor een top van de cyclus. In de 420 min chart zien we goed hoe de eerste 420 min cyclus netjes in afgerond en we thans de 12e bar tellen van de tweede 420 min cyclus. Een gehele dagcyclus bestaat in de regel uit twee afgeronde 420 min cycli. We moeten dus hier alert zijn op een patroon van topvorming, waarna we mogelijk weer enkele dagen kunnen dalen tot rond 139.

Bund future 60 min chart

Bund future 60 min chart

In de 60 min chart zien we mogelijk het begin van een bearish 1-2-3 toppatroon. Onder 140.20 wordt dit patroon bevestigd. Tot die tijd zijn feitelijk alle shorts puur anticiperend op een verdere daling van de koers. Eventueel kan men middels nog lagere time frame charts een betere entry vinden, maar dan bestaat wel de noodzaak om deze trade, zeker in de beginfase, goed te monitoren. Mogelijk dat we vanmiddag al meer weten, maar voor nu is het nog even neutraal.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2840, tweede steun 2720, eerste weerstand 2920, tweede weerstand 2945;

Dax future: eerste steun 8580, tweede steun 8470, eerste weerstand 8700, tweede weerstand 8780;

Bund future: eerste steun 139.00, tweede steun 137, eerste weerstand 141.00 tweede weerstand 142.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.