Eurostoxx future 60 minutenchart

Trading dag update 11 juli 2012. Gisteren zagen we een duidelijke tweedeling van de markten. Europa begon zwak met een S&P future die een punt of drie in de min stond. Rond 10.00 uur werd een zeer forse stijging ingezet. Bedenk: we zien vaak tussen 9.00 en 11.00 uur een extreem niveau van de dag, dus de high of de low ervan. Vanaf het middaguur leverden de beurzen weer in, maar terwijl de Amerikaanse indices flink in de min doken (meer dan een procent) wisten de Europese indices dik boven hun low van de dag te blijven.

Al met al lijkt het er sterk op dat we gisteren wel de mid cycle low gezet hebben. Met andere woorden, we zitten rond de helft van de dagcyclus en normaal gesproken zou een stijging van een dag of twee tot drie mogelijk moeten zijn. Echter, mocht de markt in de komende twee dagen amper van zijn plaats komen of zelfs onder de low van gisteren dalen, dan lijkt het er sterk op de tweede fase van de cyclus meteen omslaat in de dalende fase van de dagcyclus en we dus een koersdaling mogen verwachten. Ik wil dus feitelijk zien dat de vandaag afstand nemen van de low van gisteren, maar als dit niet overtuigend gebeurt dan ga ik zoeken naar nieuwe shorts.

In de Eurostoxx 60 minutenchart zien we dat de koers rond de horizontale steun inderdaad is opgeveerd en daar vermoedelijk de mid cycle low heeft gezet van de dagcyclus. We zien echter ook dat de dalende trend in de 60 minutenchart nog niet is gebroken en dat is toch wel een minimale vereiste. Onder de low van gisteren wordt deze trend voortgezet. Het is dus zaak om boven de high van gisteren uit te breken. Hoe langer dit duurt des te groter de kans op een hervatting van de dalende beweging.

Bund future 60 minutenchart

Gisteren gaf ik al aan dat het beeld in de Bund voor de korte time frames neutraal was en dat we voor shorts zeker op een eerste lagere top 15- en 30-minutencharts moesten wachten. In de uurchart zien we dat het neutrale beeld nog steeds intact is, dus geen short signaal. De langere opwaartse trend is ook intact. Met andere woorden, we zitten feitelijk gewoon in een correctiefase van deze opwaartse trend en boven 144.30 kan de koers weer opwaarts momentum oppikken. Wellicht gaat dit dan samen met een neerwaartse uitbraak in de aandelenindices? We  zullen zien.

Goud future weekchart

Nog even terug naar de Goud future chart, waar ik afgelopen maandag over schreef. Hou die goed in de gaten. Er komt een grote beweging aan en ik vermoed dat die eerder omlaag dan omhoog gaat. Onder $1530 gaat het licht uit en kan de koers fors dalen. Wellicht dat het mogelijk is om voor die tijd al beperkt short te zitten met een kleine stop om hierop in te spelen. Als ik iets zie kom ik er op terug.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2220, tweede steun 2120, eerste weerstand 2265, tweede weerstand 2350;

Dax future: eerste steun 6300, tweede steun 6100, eerste weerstand 6500, tweede weerstand 6650;

Bund future: eerste steun 143, tweede steun 142, eerste weerstand 144.30, tweede weerstand 145.50.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.