Laatste update:

Dax future 420 minutenchart

Dax future 420 minutenchart

Trading dag update. We hebben een vrij heftige week achter de rug die voor aandelenbeleggers (en goudkevers) in het voordeel van de bulls werd beslist. Ik zal niet verder commentaar leveren op de maatregelen die Mario Draghi afgelopen donderdag bekend heeft gemaakt, behalve dat ik het vreemd vond dat de markt daarop steeg, terwijl ik alle details al de dag ervoor op twitter en andere media had gelezen.

Trading dag update 10 september 2012

Gek genoeg begonnen de markten pas echt te stijgen toen de heer Draghi opstond en de persconferentie was afgelopen. Best vreemd, maar feit is dat het niet echt uitmaakt of je deze reactie begrijpt of het eens of oneens bent met deze maatregelen, want de markt heeft altijd gelijk (ook als die niet gelijk heeft).

Ik gaf afgelopen donderdag en eerder aan dat een uitbraak boven 7030 leidt tot een koopsignaal met 7100 en 7200 als koersdoel (zie boven staande chart die ik vorige week gebruikte). Inmiddels noteert de Dax 7210 en stond even op 7250.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

In de dagchart zien we dat de weerstand afkomstig van de top uit maart van dit jaar thans wordt getest. In eerste instantie is een doorbraak mislukt, maar dat vind ik niet zo vreemd. Er is sprake geweest van een krachtige uitbraak boven de consolidatieperiode die in augustus werd ingezet en indien de markt bullish blijft dient deze zone als toekomstige steun te fungeren.

Met andere woorden, de komende twee dagen zullen mijns inziens in het teken staan van enige consolidatie, waarbij 7100 en 7030 fungeren als vangnet. Pas bij een dagslotkoers onder 7100 zie ik inzettende zwakte van enige significantie. Ik stop mijn lange termijn bearish scenario dus niet in de ijskast (er resteren nog vele weken tot begin volgend jaar) maar volg de weg van de minste weerstand en die is duidelijk opwaarts gericht.

Bund 420 minutenchart

Afgelopen week gaf ik aan dat de Bund bij een daling onder 143.30 zeer waarschijnlijk de steunlijn op 143 zal doorbreken. Inmiddels zijn we enkele dagen verder en heeft de Bund de steunzone 139-139.50 getest. Daar is nu een nieuwe 420 minutencyclusbodem gezet en waarschijnlijk zelfs een nieuwe dagcyclusbodem. Een test van het 141.50 niveau acht ik waarschijnlijk en daar zal blijken of de koers in een grotere correctiefase terechtkomt.

Goud future dagchart

Goudkevers zijn helemaal in hun nopjes met hun positie, want de versnelling van de opwaartse trend is een feit. Het eerste koersdoel rond $1770-1800 ligt nu dichtbij en daar verwacht ik een eerste terugval. Dus stops even wat strakker om niet teveel winsten te laten lopen.

Crude oil futures dagchart

Ook bij de Crude oil futures zien we een opwaartse trend, maar een versnelling is nog niet aan de orde. Heel even leek het erop dat de dagcyclusbodem onder druk kwam te staan, maar afgelopen vrijdag werd die druk  weer weggenomen. Boven $98 ontstaat een nieuw koopsignaal met als koersdoel $103.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2500, tweede steun 2400, eerste weerstand 2570, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 7100, tweede steun 7030, eerste weerstand 7250, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 139.50, tweede steun 138.50, eerste weerstand 141.50, tweede weerstand 142.50 (Bund future nu december contract)

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.