Dax future 420 minutenchart

Dax future 420 minutenchart

Er komt beweging in de markt en het begint er op te lijken dat mijn scenario van een grotere correctie tot begin 2013 uitkomt. Het is uiteraard nog veel te vroeg om daar definitief over te oordelen, maar we zien nu toch duidelijk signalen dat de opwaartse trend, die vanaf begin juni intact is, op zijn laatste benen loopt.

In de 420 minutenchart zien we dat de opwaarts trend nu gebroken is en als we de definitie van lagere toppen en bodems voor de trend volgen, dan is de trend zelfs neerwaarts.

De MA banden echter lopen nog iets omhoog, dus kunnen we spreken van een soort overgangsfase. Feit is wel dat de koers gisteren onder het startpunt van de huidige dagcyclus is gedaald. Daarmee lijkt de top rond 7400 de top van de hele dagcyclus te zijn.

Een volledige dagcyclus bestaat uit twee 420 minutencycli. De eerste cyclus lijkt nu ongeveer te worden afgerond. Er kan dan een tijdelijk herstel volgen van een dag of twee tot rond 7275-7315, gevolgd door een nieuwe daling van de koers tot ongeveer 7100-7000 waar dan de dagcyclusbodem gezet wordt. Deze dagcyclus wordt dan gevolgd door een nieuwe dagcyclus die dan tevens de laatste is van de huidige weekcyclus en bearish van aard is.

Bund future dagchart

Afgelopen dinsdag gaf ik aan dat de Bund in de laatste fase van de dagcyclus zat en eigenlijk moest dalen. Indien de koers onder 141 kwam, dan zou er een versnelling omlaag volgen. We zien dat deze verwachting niet is uitgekomen, maar gelukkig werd ik niet in een shorttrade getriggered omdat de koers niet onder de 141 daalde.

De MA banden lijken hier steun te geven en mogelijk is er op een hoog niveau (dat wil zeggen er is amper een correctie geweest op de voorgaande stijging) een nieuwe dagcyclusbodem gezet. Ik ben er nog niet helemaal zeker van of dit het geval is, vandaag even afwachten. Het kan goed zijn dat terwijl de aandelen even wat herstellen, de Bund dan toch nog een dag of twee door het putje gaat.

Crude oil future dagchart

Ik wil nog even naar de dagchart van de Crude oil futures kijken. Een shortpositie is volgens mij de meest logische positie met een stop op $94. Deze stop werd bijna geraakt en dus is deze positie zeker niet geschikt voor traders met zwakke zenuwen.

Als ik naar de chart kijk, dan blijf ik erbij dat de weg van de minste weerstand omlaag is. Zolang de koers onder de MA banden handelt voorzie ik een test van de steunzone $78-82 in de komende weken.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2385, tweede steun 2300, eerste weerstand 2525, tweede weerstand 2600;

Dax future: eerste steun 7165, tweede steun 7100, eerste weerstand 7280, tweede weerstand 7380;

Bund future: eerste steun 141, tweede steun 140.40, eerste weerstand 142.00, tweede weerstand 142.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

1 antwoord
  1. Arend
    Arend zegt:

    never ever short oil, geo-politieke knal omhoog kan ieder minuut, 24/7, voorkomen, daar zijn geen technische lijntjes tegen opgewassen…..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.