Eurostoxx future dagchart

Eurostoxx future dagchart

In de Verenigde Staten wordt het schuldenplafond tijdelijk verhoogd zodat de heren alle tijd hebben om er uit te komen. Ik vraag mij dan zelf altijd af, waarom dat nu dan niet lukte en of het telkens voor je uitschuiven van het oplossen van problemen (als je meer uitgeeft dan wat er binnenkomt, dan beschouw ik dat als een probleem) wel een goede zaak is. Maar de markten reageren volgens het meest primitieve instinct, namelijk opportunisme, en we zagen dan ook wereldwijd hele forse koersstijgingen.

Als we naar de dagchart van de Eurostoxx future kijken, dan zien we uitermate bullish beeld. In principe ga ik ervan uit dat de huidige cyclus al een tijdje loopt, hoewel je bij sommige markten zag dat de bodem al vrij snel werd gebroken. Met deze stijging is elk negatief scenario van die cyclus van de baan, zodat het mogelijk is dat we gisteren een nieuwe bodem gezien hebben en de eerdere cyclus dus langer was dan gedacht. Maar het maakt per saldo niet veel uit. Immers, de trend is opwaarts en als we naar de Eurostoxx kijken, dan was de correctie uitermate mild (meer een correctie in tijd) en zien we na de eerste van forse stijging alweer nieuwe highs. Het enige waar ik nu even voor waakzaam ben, is een valse uitbraak. Met andere woorden, stel dat we nu onder 2945 (de vorige top) sluiten, dan lijkt er een dubbele top te staan. Maar dat is voorlopig even geen hoofdgedachte. Traders blijven longgericht en het feit dat we op maandbasis qua indicatoren enorm overbought staan, doet vooralsnog niet ter zake, zolang we geen echte omkeersignalen krijgen.

Bund 420 min chart

In de Bund op 420 min basis zien we nu inderdaad het einde naderen van de lopende (langere) dagcyclus. Even braken we op kortere time frames naar boven toe uit, maar deze uitbraak werd binnen enkele uren teruggebroken. In de chart zien we dat de huidige 420 min cyclus bearish is (top links van het midden). Het lijkt erop dat we nu de mid cycle low zetten, dus een korte opleving is mogelijk, gevolgd door een laatste daling tot de bodem van de lopende dagcyclus. Gezien de stijging vanaf 136.50 is deze correctie echter nog relatief mild, zodat hogere niveaus op termijn in het verschiet liggen, als we eenmaal de dagcyclusbodem gezet hebben.

 

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Als laatste kijken we nog even naar het Goud op dagbasis. We zien dat de lopende dagcyclus al vrij vroeg een top liet zien, bearish derhalve. Na de mid cycle low zagen we een lagere top en ik verwacht dat we de komende dagen onder de horizontale steun rond $1280 duiken. Een koersdoel rond $1240 lijkt mij zeker haalbaar.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2925, tweede steun 2880, eerste weerstand -, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 8500, tweede steun 8250, eerste weerstand 8780, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 139.50, tweede steun 139, eerste weerstand 141.00 tweede weerstand 142.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.