Trading dag update 12 februari 2015

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Spannende tijden of toch niet? Oorlog in de Oekraïne, Griekenland wel of niet uit de Euro, dus je zou zeggen dat de markten wel in beroering zijn. Niets is echter minder waar, want de laatste dagen kunnen we de markten toch wel als redelijk saai bestempelen.

Ik heb in de dagchart onder de low van eergisteren de dagcyclusbodem gezet, omdat wij daarna een flinke stijgingsdag hadden, maar de indicatoren zelf bevestigen deze bodem nog niet. Als ik echter naar de telling kijk, dan zou er toch na 25 dagen een cyclusbodem gezet moeten zijn, tenzij deze op 28 januari jl. gezet was. Per saldo maakt dat overigens niet zo heel veel uit voor het trading verhaal. Boven de high van eergisteren is een uitbraak naar boven waarschijnlijk, met als tussendoel 11000 en daarna 12000. Onder 10575 verzwakt het koersbeeld fors en zie ik de steun rond 10200 getest worden. Het is nu dus vooral kijken naar de steun en weerstanden en welke kant de markt uitbreekt, warbij ik de kans op een opwaartse uitbraak nog steeds als hoger inschat.

 

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund future lijkt er ook een recente cyclusbodem te staan en dat terwijl we wederom amper een correctie hebben gehad. Het tekent de enorme kracht van deze markt, hoewel hier van een vrije markt natuurlijk niet echt sprake meer is. Maar goed, er zijn nog steeds dezelfde setups, uitbraken en tests van steun en weerstand, dus voor mij als trader zie ik vooralsnog niet veel verschil. In de dagchart is goed het droehoekspatroon te zien. Boven 158.85 breekt de koers weer uit en lijkt een verdere stijging tot 159.50 waarschijnlijk. Gezien de aard van de voorafgaande correctie (correctie in tijd) is een verdere stijging tot 160 zeer goed mogelijk. Onder 158 ga ik even naar de zijlijn om een test van de MA banden rond 157 af te wachten.

Goud weekchart

Goud weekchart

In het vorige commentaar gaf ik aan dat de weekchart mogelijk een top heeft laten zien en dat we middels de dagchart daar meer uitsluitsel over krijgen. Ik richtte me op de $1240/50 zone om daar bij een mogelijke dagcyclusbodem een long positie in te nemen omdat de kortere trend (binnen de langere neerwaartse trend) opwaarts is. Echter, die dagcyclusbodem kwam niet of werd niet duidelijk door de indicatoren aangegeven, dus van een long is het niet gekomen. Zo te zien wordt de weekcyclus dus in bearish modus afgemaakt en kunnen we de komende weken een test van de steun rond $1160/40 weer verwachten.

 

Let op: driedaagse trading cursus in Maarsbergen gepland

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een driedaagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik weer alle facetten van mijn methode uit. Interesse? Kijk even op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3310, tweede steun 3275, eerste weerstand 3430, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 10575, tweede steun 10200, eerste weerstand 11000, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 158.00, tweede steun 157.00, eerste weerstand 159.55 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.