Laatste update:

Dax future dagchart

In mijn vorige blog schreef ik nog dat de markten ondanks de crisis op de Krim er sterk bijliggen en dat de Dax de 10.000 punten wel eens kan halen. Na een krachtig begin van de nieuwe dagcyclus leek dat plaatje ook bewaarheid te worden.

 

 

 

 

 

 

We zagen echter al na de eerste dag dat de kopers in staking gingen en op dit moment noteert de koers onder het beginpunt van de cyclus. Dat is bearish. Maar let op: de Eurostoxx is qua koers nog niet onder zijn startpunt gedaald en ook de beurzen in de VS liggen er een stuk sterker bij. Het kan dus zijn dat de Dax ons hier op het verkeerde been zet.

In de dagchart zien we duidelijk dat het beginpunt van de huidige dagcyclus is gebroken, maar dat beeld zien we dus niet in de andere beurzen terug. Ik blijf daarom wel de shortkant volgen maar dan vooral middels de intraday charts. Grootschalige swing trades shorts neem ik pas in als ik over een breed front toppatronen zie.

Gezien de oversold status van de indicatoren is een herstel tot de MA banden rond 9450 een reële optie. Daar moeten we dan even alert zijn op de Dax een lagere top neerzet.

Crude oil week chart
Crude oil week chart

Laten we even kijken naar de weekchart van Crude oil. In het vorige commentaar merkte ik al op dat het bij $105 aan voldoende koopinteresse ontbrak om de koers hoger te zetten en we een reactie tot rond $100 of $98 konden verwachten. De koers heeft dat niveau nu bereikt en het is nu feitelijk zaak, willen we bijven uitgaan van een verdere stijging tot rond $112, dat de koers hier stabiliseert en kopers in de markt komen. Blijft deze stabilisatie uit, dan zitten we zo weer bij de steun rond $93 en dat schiet dus niet op. Aangezien het trendbeeld in de weekkaart nog steeds niet eenduidig is, concentreer ik mij met name op de de dagchart en dus kortere trades.

Goud weekkaart
Goud weekkaart

In de weekchart van goud zien we dat de dalende trend nog wel intact is, maar het piept en kraakt. De dalende MA banden worden thans getest. Een korte ‘overshoot’ is mogelijk, maar ik verwacht dat we wel een correctie zien die leidt tot een hogere bodem op weekbasis, die dan het startsein is voor een nieuwe impulsgolf omhoog. Met de hoge stand van de lange Double Stochastic ben ik dus geen koper op dit niveau, hooguit op kortere time frame charts. Natuurlijk zou het kunnen dat de koers nu zomaar een week of twee tot drie flink doorstijgt, maar ik bekijk het trading vak vanuit de optiek van risico management. De ‘downside’ is naar mijn mening groter dan de kortetermijn ‘upside’.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3040, tweede steun 2930, eerste weerstand 3160, tweede weerstand 3175;

Dax future: eerste steun 9100, tweede steun 9000, eerste weerstand 9450, tweede weerstand 9800;

Bund future: eerste steun 141.50, tweede steun 141.00, eerste weerstand 143.00 tweede weerstand 143.50;

Het volgende commentaar verschijnt op 21 maart wegens diverse cursusverplichtingen.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.