DAX

Laatste update:

In het commentaar van vorige week gaf ik aan dat het omcirkelde niveau als stevige weerstand zou fungeren en ik er vanuit ga dat deze niet zomaar gebroken wordt. Dat lijkt zich nu ook af te tekenen, al moet gezegd dat de verkopers het echt lastig hebben de koers lager te krijgen.

De markt is sterk en zolang deze correctie zich zijwaarts verplaatst (correctie in tijd en niet in prijs) moeten we ervan uitgaan dat er spoedig nieuwe highs zullen volgen. Dax future dagchartIk heb wel wat moeite om te zien waar we nu een cyclusbodem hebben gezet. Mij lijkt het inmiddels onwaarschijnlijk dat we nog steeds in dezelfde cyclus zitten, omdat deze dan nu wel heel erg lang is geworden. Maar een tussentijdse bodem zie ik ook niet, hetgeen natuurlijk komt omdat er feitelijk geen correcties zijn geweest die  groot genoeg waren om de indicatoren voldoende te laten dalen. Traders letten nu dus goed op: als we hier een bodem zien dan weer alert zijn op nieuwe koopsignalen in de intraday charts voor longposities. Mogelijk dat 10 november jl. al een dagcyclusbodem is geweest. Tot die tijd de markt even lekker laten corrigeren.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Vorige week gaf ik aan dat ik een correctie verwacht tot tussen 156 en 155,50, alwaar dan weer een cyclusbodem gezet zou worden. Welnu, het werd iets onder 155, waarbij de koers netjes op de MA200 steun vond. Inmiddels tellen we de derde dag van de nieuwe cyclus en hebben alerte traders alweer de eerste winsten binnen van longposities. Let op: in de weekchart lijkt het er sterk op dat we nog bezig zijn met de laatste fase van de weekcyclus. Vorige week noteerden we ook een forse bearish candle. Hier hebben we nu dus twee scenario’s: of de weekcyclusbodem is reeds gezet en deze nieuwe dagcyclusbodem is dus ook de bodem van de weekcyclus, of deze dagcyclus is de laatste cyclus van de lopende weekcyclus. De indicatoren geven in de weekchart nog niet aan dat de bodem bevestigd is, maar dat komt ook doordat deze lagging zijn. Ik handel daarom als volgt: zolang de intraday trend opwaarts is, blijf ik longgericht. Zodra zich daar een top aftekent, probeer ik een eerste short, want mogelijk is dat dan de top van de bearish dagcyclus. Het ergste wat er kan gebeuren is dat ik dan word uitgestopt, maar dan weet ik ook meteen dat het eerste scenario correct is.

Nog 2 plaatsen voor cursus Trading met de cyclusmethode in het najaar (27-29 november)

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een driedaagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik weer alle facetten van mijn methode uit. Interesse? Kijk even naar:

http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3375, tweede steun 3300, eerste weerstand 3500, tweede weerstand 3680;

Dax future: eerste steun 10750, tweede steun 10650, eerste weerstand 11050, tweede weerstand 11250;

Bund future: eerste steun 155.00, tweede steun 153.50, eerste weerstand 157.00 tweede weerstand 158.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.