Trading dag update 13 augustus 2012

Eurostoxx future dagchart

Eurostoxx future dagchart

Trading dag update. In mijn column van afgelopen vrijdag heb ik een update gegeven van de status van mijn scenario voor de komende maanden, dus dat zal ik vandaag niet nog eens herhalen.

Trading dag update

Laten we daarom deze week beginnen met een korte blik op de dagcharts van de vier markten, Eurostoxx, Bund, Goud en Crude. In de dagchart van de Eurostoxx future zien we dat de opwaartse potentie in de komende dagen beperkt lijkt te zijn. Enerzijds geven de cyclusindicatoren aan dat de top van de huidige dagcyclus niet meer zo ver weg is (ik ga ervan uit dat dit binnen een dag of twee tot drie een feit is) en anderzijds ligt er rond 2475 een zware weerstand, afkomstig van de toppen van februari van dit jaar.

Longposities zijn bij een slotstand onder 2400 af te bouwen en nieuwe longs zijn hooguit nog op intradaybasis interessant. Mocht er op de korte time frames een short setup ontstaan (eerste dalende trend in lagere time frames afwachten) dan biedt dat voor de korte termijn wat kansen tot 2300.

Bund future dagchart

De koers van de Bund future vertoont op de wat langere termijn een duidelijk consolidatiepatroon, dat zelfs kan uitmonden in een top. Zie de valse uitbraak boven de top van juni jl. Vooralsnog zien we na deze mislukte uitbraakpoging een terugval tot de steun rond 142, maar mocht deze steun in de aankomende dagen breken dan lijkt er zowaar een langetermijn toppatroon afgerond te worden en kan de koers tot ver in de 130 terugvallen.

Zover is het nog niet, maar positietraders doen er goed aan hun kruit even droog te houden. Het zal interessant worden of de MA banden rond dit niveau weerstand van betekenis opleveren. Indien we koers vandaag en morgen rond 143,50 tot 144 stagneert dan zie ik vanaf dat niveau tot weer een test van de steun op 142.

Goud future dagchart

In de dagchart van het goud begint er iets te broeien en mogelijk zien we al snel een explosieve beweging. Boven de $1650 wordt er een belangrijk koopsignaal gegeven waardoor de koers snel kan oplopen tot $1800 en hoger. Onder $1550 wordt het zijwaartse patroon neerwaarts verlaten en zullen de verkopers het heft in handen nemen.

Kortom, een uitbraak zal zeer waarschijnlijk leiden tot een forse beweging, alleen is het nog niet duidelijk welke kant de uitbraak plaatsvindt. Wacht daarom even totdat er meer duidelijkheid is.

Crude oil future dagchart

De koers van Crude oil is vanaf de steun rond $78 duidelijk opgeveerd tot de volgende weerstand rond $95. Ik ga ervan uit dat de koers niet voldoende momentum heeft om door te drukken en eerder terugvalt tot de zone $90-85. Het trendbeeld is duidelijk verbeterd, maar als voorstander van het kopen op zwakte zou ik wachten totdat we op dagbasis een ‘mid cycle low’ zien rond $90 of iets lager.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2400, tweede steun 2300, eerste weerstand 2450, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6900, tweede steun 6800, eerste weerstand 7000, tweede weerstand 7100;

Bund future: eerste steun 143, tweede steun 142.20, eerste weerstand 145, tweede weerstand 146.20.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.