Trading dag update 14 augustus 2012

Dax future 60 minutenchart

Trading dag update 14 augustus 2012. Per saldo gebeurde er gisteren niet veel. De markten consolideren al enkele dagen op hoog niveau en dat mag op zich positief uitgelegd worden. Immers, het ligt voor de hand te veronderstellen dat de koersen na de forse stijgingen van de dagen ervoor wat terug moeten, maar in plaats daarvan weten kopers en verkopers de boel in een keurig evenwicht te houden.

We zien in de Dax future op 60 minutenbasis dat er sprake is van een keurige trading range die al enkele dagen aanhoudt. Voor daytraders biedt dit kansen indien zijn rond de ondergrens long gaan en rond de bovengrens long exit of mogelijk short. Overigens is dat makkelijker gezegd dan gedaan, omdat het nogal wat sterke zenuwen vergt om in een vrije val naar long te draaien en te hopen dat de steun niet definitief wordt gebroken.

Gisteren middag bijvoorbeeld daalde de Dax fors en snel onder de 6890 en even leek het erop dat de trading range het zou begeven. Je moet dan feitelijk blind kopen met een stop van rond 30 punten. Deze stop moet ruim genoeg zijn, omdat je anders onnodig wordt uitgestopt.

Het is goed te zien dat de koers heel snel weer opveerde en vanochtend stond de Dax alweer bijna 90 punten boven de low van gisteren. In onderstaande 240 minutenchart is duidelijk te zien dat de trend opwaarts gericht is en het zou mij op zich niet verbazen als we eerst richting 7200 gingen stijgen en dan pas een top zetten.

Dax future 240 minutenchart

Laten we nog even naar de Bund kijken. Ik gaf gisteren aan dat de koers rond de dalende MA banden in de dagchart zit en indien deze daarop afketst we makkelijk naar de 142 kunnen. Dat lijkt gisteren gebeurd te zijn.

Bund future 240 minutenchart

In de 240 minutenchart zien we dat de koers na een hogere opening rond 143.50 een top zette en heel makkelijk daalde. Ik voorzie in de komende dagen een niveau onder 142.

Bund future 30 minutenchart

Wie de daling in de ochtend gemist had kon in de avond nog een kans pakken. De koers (zie de 30 minutenchart) herstelde tot het uitbraakpunt van het 1-2-3 patroon (tevens 61.8% Fibo niveau). Wie goed kijkt (makkelijk te zien in de 15 min chart en lager) kan rond de topzone 143.10-143.30 een nieuw bearish 1-2-3 patroon zien.

Short onder 143.13, stop op 143.30. Vanochtend al een dikke beloning met een laagste koers onder 142.70. Wie hier roept dat de technische analyse niet werkt of dat er met trading niets te verdienen valt moet maar eens beter opletten :)

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2400, tweede steun 2300, eerste weerstand 2450, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6890, tweede steun 6800, eerste weerstand 7000, tweede weerstand 7100;

Bund future: eerste steun 142.60, tweede steun 142.20, eerste weerstand 143.60, tweede weerstand 144.60.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.