Laatste update:

Dax future op dagbasis

Dax future op dagbasis

In de Dax future op dagbasis noteren we de 16e dag van de huidige cyclus. De top is wellicht gezet, wellicht nog niet niet, maar we kunnen vaststellen dat de top duidelijk rechts van het midden ligt, bullish dus. Een correctie lijkt mij gezien de reeds dalende cyclusindicator en de aanhoudend hoge RSI nu wel op zijn plaats. Daarbij zou een terugval tot 8100 of 8000 een mooi niveau zijn voor nieuwe longposities.

Let hier goed op traders: de gedachte ‘de koers is nu al zo hard gestegen, hij moet wel omlaag’ is zeker begrijpelijk, maar erna handelen opent de poort tot potentieel dramatische verliezen. Ga niet short in een markt die overduidelijk alleen maar omhoog wil. We zagen dat gisteren. Na een aanvankelijk aardige terugval pakten de kopers rond 12.00 uur de Dax weer op en we staan nu weer 100 punten hoger dan de low. Als er een top komt dan zal de markt daar een signaal voor geven, niet eerder.

Bund op dagbasis

Bund op dagbasis

De Bund is duidelijk bezig met de vorming van een dagcyclusbodem. We zien in de lange Double Stochastic (de rode lijn) nog geen opwaartse knik, dus opgepast. Toch ga ik ervan uit dat we ergens rond dit niveau een bodem neerzetten, mogelijk vandaag of morgen. De trend is nog steeds opwaarts, dus een stijging tot 146 of 146.50 is goed mogelijk. Het wordt dan interessant of we nieuwe highs gaan zien of dat er toch op de langere termijn een echte top wordt gezet. Indien die laatste het geval is, dan zal de vorige top rond 147 niet meer worden gebroken of maar heel even, met meteen erop volgend een terugval. Op dit moment kijken traders uit naar signalen die erop wijzen dat de dagcyclusbodem gezet is, zoals een eerste hogere uurbodem.

Crude oil

Crude oil

Conform verwachting zien we in de dagchart van Crude oil futures ook een correctiefase. De huidige dagcyclus bevindt zich in de laatste fase, die het meest bearish is. Heel veel heeft het nog niet om het lijf en dat past wel in het plaatje dat we hierna een felle uitbraak boven $98 gaan zien. Ik wacht nog even af totdat ik zie dat de dagcyclusbodem gezet is (daar lijkt het nog niet op) en ga dan long met als koersdoel $110.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2685, tweede steun 2620, eerste weerstand -, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 8100, tweede steun 8000, eerste weerstand 8200, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 144, tweede steun 143.30, eerste weerstand 146.00 tweede weerstand 147.20;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.