Goud maandchart

In de Dax en Bund gebeurt er de afgelopen twee dagen niet al te veel (per saldo dan), daarom kijk ik vandaag op verzoek even naar de chart van het goud. Morgen dan een analyse van Crude oil.

Laten we eens met een hele lange chart beginnen, de maandchart. Hierin zien we dat medio dit jaar een belangrijke bodem werd gezet, namelijk een nieuwe maandcyclusbodem. De huidige maandcyclus telt nu de zesde maand en dus is er in principe nog ruimte voor verdere koersstijgingen. De trend is ook duidelijk stijgend, dus vanuit deze chart is er geen aanwijzing voor een naderende trendomkeer, ook al is de koers de afgelopen jaren zeer fors gestegen.

Goud weekchart

In de weekchart zien we dat het goud de laatste anderhalf jaar per saldo geen rendement heeft toegevoegd aan een portefeuille, wel volatiliteit. Bedenk echter dat in deze zijwaartse fase ook de dalingsfase van de maandcyclus zit, dus op zich is het koersbeeld helemaal niet zo negatief.

Het lijkt er op dat we recent een nieuwe weekcyclusbodem hebben gezet op de inmiddels weer stijgende MA banden. De Double Stochastic bevestigt dat niet niet, de RSI wel. Boven $1800 mag op een voortzetting van de langetermijn stijgende trend gerekend worden en lijkt een niveau van $2000 en hoger mogelijk.

Goud dagchart

Tenslotte nog de dagchart. De nieuwe cyclusbodem op dagbasis is duidelijk te zien en ook dat deze vertekend is. Met andere woorden, er lijkt eerder al een bodem gezet te zijn en dan een hele korte er achteraan. Dit is typisch aan het einde van een grotere cyclus, zoals de weekcyclus. Boven de high van de laatste dagen rond $1740 lijken mij nieuwe longs aantrekkelijk met koersdoel $1800 en mogelijk dus hoger. De stop dient dan te liggen rond $1695 of iets daaronder.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2440, tweede steun 2400, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7060, tweede steun 6900, eerste weerstand 7200, tweede weerstand 7250;

Bund future: eerste steun 143.00, tweede steun 142.50, eerste weerstand 143.50, tweede weerstand 144.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.