Trading dag update 15 augustus 2012

Dax future 60 minutenchart

Trading dag update 15 augustus 2012. Vandaag een kort bericht, aangezien er niet heel veel te melden is. De aandelenindices bevinden zich thans in een korte, doch hevige zomerslaap, getuige de uurgrafiek van de Dax future.

Zolang deze trading range niet wordt gebroken, liggen enkel wat zeer kortlopende trades voor de hand voor daytraders en zelfs daarin zou ik voorzichtig zijn. Op intraday basis zien we veel ‘fakes’, dus valse uitbraken, geheel in overeenstemming met een trading range. De markt is sterk, omdat we anders al lang waren gecorrigeerd. Dus afwachten en dan de zaak even opnieuw bekijken.

Bund future 30 minutenchart

Waar er voor taders in Dax&Co. niet veel kansen zijn, liggen die thans in de Bund future zo voor het oprapen. Gisteren wederom een prachtige shortkans rond 143, waar de koers tegen de dalende MA banden afketste. Een setup die zo in mijn cursusboek kan en die ik zeer vaak zie.

Ik was gisteren dankbaar voor 60 ticks intraday met meerdere contracten en daarnaast vanochtend het koersdoel op 142 bereikt. Ik gaf op maandag en gisteren al aan dat de Bund naar 142 ging corrigeren en dit niveau werd net gehaald.

Bund future dagchart

In de dagchart zien we dat er in principe nog wel wat meer potentie aanwezig is tot rond 140, maar ik ben nu even volledig uit de markt en wacht een herstel af tot rond 142.50.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2400, tweede steun 2300, eerste weerstand 2450, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6890, tweede steun 6800, eerste weerstand 7000, tweede weerstand 7100;

Bund future: eerste steun 142, tweede steun 140, eerste weerstand 142.60, tweede weerstand 143.60.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.