Laatste update:

Crude oil future maandchart

Vandaag een analyse van Crude oil, nadat ik gisteren het goud even onder de loep nam. Ik begin weer met een lange maandchart. Ook Crude oil kent een vierjaarscyclus en deze cyclus bestaat uit gemiddeld drie afgeronde maandcycli.

In de chart zien we dat de vorige vierjaarscyclus begin 2009 werd gezet en het ligt dan voor de hand ervan uit te gaan dat ergens tussen nu en medio 2013 de volgende bodem zal worden gezet.

Eerst dienen we echter in de echte dalingsfase van de cyclus te komen. In de chart is goed te zien dat we met de derde maandcyclus te maken hebben en dat deze maandcyclus in zijn tweede helft zit.

De mid cycle low van deze maandcyclus heb ik met MCL gemarkeerd. Als de visie correct is en we krijgen binnen enkele maanden de bodem van de vierjaarscyclus, dan zou deze tweede helft van de maandcyclus behoorlijk bearish moeten worden. Een daling onder de vorige lows is dan het meest waarschijnlijk, waarbij een koersdoel tussen $65-70 mij het meest waarschijnlijk lijkt.

Crude oil future weekchart

Dat zou dus ook betekenen dat de weekcycli bearish zijn, dus een vroege top laten zien. In de weekchart zien we dat de koers de afgelopen weken al fors onder druk staat, maar rond dit niveau lijkt er enige stabilisatie te ontstaan en als we naar de indicatoren kijken, dan zou hier best wel eens een cyclusbodem kunnen ontstaan.

Mogelijk dat een herstel van de koers tot rond $93-95 kan volgen, maar als de cyclus zijn werk doet, dan dient dit herstel al na enkele weken zijn Waterloo te vinden met als resultaat een vroege top, gevolgd door een langere en fellere daling.

Crude oil future dagchart

Longposities zijn op dit moment niet interessant zolang niet tenminste de korte trend op dagbasis een signaal geeft dat er sprake is van een eerste hogere bodem. We zien enige stabilisatie, maar als we bevestiging willen van de weekcyclusbodem, dan dient de koers een hogere dagbodem te maken of boven $90 uit te breken.

Al met al prefereer ik hier even te wachten op meer duidelijkheid en gezien mijn visie op de langere termijn rustig het moment te wachten waarop nieuwe shortposities interessant worden.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2440, tweede steun 2400, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7060, tweede steun 6900, eerste weerstand 7200, tweede weerstand 7250;

Bund future: eerste steun 142.80, tweede steun 142.50, eerste weerstand 143.50, tweede weerstand 144.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.