Trading dag update 16 april 2015

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Het is voor een daytrader thans wel heel erg makkelijk om geld te verdienen in de Bund. Dank u heer Draghi dat u deze markt opkoopt, want hierdoor is elke minimale koerscorrectie een koopkans zonder risico. Deze opwaartse trend is al zo lang intact dat je elke keer denkt: hoe lang gaat dat nog goed? Maar toch blijkt haast elke koopsetup weer winstgevend en we gaan dus net zolang door totdat het tegendeel wordt bewezen.

In de dagchart van de Bund zien we dat de bewegingen steeds kleiner worden en af en toe ontstaat er dan weer een ouderwetse trenddag (gisteren). Correcties zijn werkelijk minimaal. Op dit moment tel ik de 11e dag van de lopende cyclus, dus je zou zeggen dat er nog wat meer opwaartse ruimte is, ondanks het feit dat de koers al dik boven de MA banden staat. Met andere woorden, langere long swings trades ga ik nu niet aan, maar ik blijf de markt op intraday basis long traden totdat de kortere time frames draaien.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Ook de Duitse beurs profiteert als de beste van het opkoopprogramma van de ECB. In de vorige update gaf ik aan dat we een uitbraak boven 12175 willen zien voor een nieuwe impuls tot 12500 en dat is tot op heden ook netjes gebeurd. Dit niveau (zone 12175-12200) fungeert nu als steun. Daaronder zou de eindfase van de dagcyclus kunnen inzetten met een correctieruimte tot 11800. Ik tel vandaag de 13e dag van de lopende dagcyclus, dus langdurige en sterke potentie omhoog zie ik in deze cyclus niet meer gebeuren.

Goud dagchart

Goud dagchart

Hier nog even een citaat uit het vorige commentaar:” In de dagchart zien we dat de huidige dagcyclus thans dag #16 telt. De top van deze cyclus noteren we op dag #13. Deze cyclus is dus bullish, maar dat is niet verwonderlijk omdat we ook in het begin zitten van de nieuwe weekcyclus. Deze top was ook een 50% correctie van de voorafgaande daling. Het is nu van belang waar de nieuwe dagcyclus komt te liggen. Uitgaande van de indicatoren zou ik zeggen dat deze huidige daling vanaf de dagcyclustop nog minimaal een dag duurt. Een daling tussen #1174 en $1183 zou betekenen dat maar tot maximaal 50% van de eerdere stijging wordt gecorrigeerd en dat kan positief worden uitgelegd. We kunnen dan vanaf dat niveau een eerste hogere bodem vormen voor een tweede herstelbeweging.”

Welnu, het lijkt erop dat de dagcyclusbodem op $1183 werd gezet, netjes in de zone die ik van tevoren aangaf. Indien de koers nu uitbreekt over de highs van de laatste dagen dan ligt een nieuwe herstelpoging tot de zone $1240-1260 in het verschiet als eerste koersdoel. Daarboven kan het herstel doorzetten, maar laten we de chart even stap voor stap benaderen. Immers, de weektrend is nog fors dalend, hoewel hier mogelijk bodempatronen worden gevormd. Ik ben thans long waarbij ik wel de intraday time frames bekijk of en zo ja, hoe ik de stops verplaats.

Crude oil dagchart

Crude oil dagchart

Tot slot wil ik nog even naar de dagchart van Crude oil kijken. Hier zien we dat we zeer waarschijnlijk ergens enkele dagen geleden een dagcyclusbodem gezet hebben, die echter niet heel goed te zien is. Dat ligt dan daaraan dat de daaraan voorafgaande correctie mild was, zodat de indicatoren niet fors kunnen dalen. Het alternatief is dat de dagcyclus nog doorloopt en thans de 19e bar telt. We noteren thans een test van de vorige toppen, mogelijk dus weerstand hier. Als de terugval niet verder gaat dan tot rond $54, dan ligt vandaar een nieuwe stijging in het verschiet die dan boven deze top uit kan breken.

Let op: driedaagse trading cursus in Maarsbergen gepland, 16, 17 en 18 mei 2015

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een driedaagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik weer alle facetten van mijn methode uit. Interesse? Kijk even op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3670, tweede steun 3550, eerste weerstand 3770, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 12200, tweede steun 11800, eerste weerstand 12450, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 159.00, tweede steun 158.00, eerste weerstand – tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.