Laatste update:

Dax future maandchart

Na alle koersgeweld ga ik vandaag eens de weekcharts erbij pakken om te kijken in hoeverre de afgelopen weken hun sporen hebben achtergelaten op de langere termijn charts.

In de bovenste chart ziet u de maandchart van de Dax. De vorige cyclusbom is duidelijk te zien en middels de groene pijl gemarkeerd. We zitten nu in de negende maand en het oogt nu alsof we de mid cycle low van de maandcyclus gezet hebben. Dat zal dan in de weekchart zichtbaar moeten zijn.

Dax future weekchart

Dax future weekchart

Inderdaad, in de weekchart zien we dat de cyclusbodem nu gezet is. De lange Double Stochastics, de rode lijn in het eerste subvenster, draait nu omhoog en bevestigt de bodem. We zien tevens dat afgelopen week een sterke week was die een grote groene candle heeft gevormd. Met andere woorden, de maandcyclus heeft inderdaad de mid cycle low gezet. Gezien het feit de de vorige correctie slechts een klein deel van de voorgaande stijging heeft gecorrigeerd en ook maar drie maanden duurde (cyclus dus bullish), ligt het voor de hand dat de Dax binnen afzienbare tijd nieuwe ‘all time highs’ maakt. Een andere conclusie kan ik gewoon niet trekken. De trend is overduidelijk bullish en het feit dat de afgelopen twee weken alweer ongeveer de helft van de correctie goedmaken getuigt van grote kracht. Natuurlijk kijk ik ook naar de hele lange charts en denk ik: hoe lang blijft het nog stijgen, want de hele lange cycli zijn al lang over de top heen. Maar ik kan weinig vinden dat deze bullish analyse tegenspreekt. Het enige scenario dat er voor de bears overblijft is dat de huidige weekcyclus abrupt stopt en omkeert. Maar dat is, gezien de chart, niet het meest logische scenario.

Bund future weekchart

Bund future weekchart

Vorige week gaf ik al aan dat de Bund een weekcyclusbodem liet zien, hier het bewijs ervan. We zien dat de Double Stochastic opwaarts is gedraaid en de bodem bevestigt. Overigens is dit beeld minder sterk en minder duidelijk dan bij de Dax. Sterk is wel dat de RSI14 twee keer succesvol de 40-lijn heeft getest. Dit niveau fungeert als steun tijdens een opwaartse trend. In de Bund zien we nu twee kritieke niveaus die doorbroken moeten worden, zijnde 154,20 en 155,30. Ik kan mij niet voorstellen dat de Bund zoveel kracht heeft dat deze weerstanden zonder slag of stoot worden gebroken. Meer zie ik de komende tijd dat deze niveaus inderdaad tot topvorming zal leiden met een week of twee van correcties als gevolg. Voor daytraders goed te traden, voor swingtraders wat minder.

Goud weekchart

Goud weekchart

Ik wil deze trading update afsluiten met de weekchart van het Goud. We zien dat het edelmetaal het scenario keurig volgt en de koers inmiddels in de steunzone is beland. Aangezien de pullbacks vanaf deze zone steeds kleiner en korter werden, geloof ik dat een doorbraak nu onvermijdelijk is. Als koersdoel heb ik $1000 staan en ik hou stevig vast aan mijn shortposities.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3600, tweede steun 3500, eerste weerstand 3680, tweede weerstand 3765;

Dax future: eerste steun 11500, tweede steun 11125, eerste weerstand 11900, tweede weerstand 12100;

Bund future: eerste steun 151.00, tweede steun 150.00, eerste weerstand 154.30 tweede weerstand 155.30;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.