Dagchart Dax future

Dagchart Dax future

Vandaag een kort commentaar, vanwege driedaagse verplichtingen bij pensioenfondsen. Na enkele dagen van forse koersdalingen zullen de markten naar mijn mening een cyclusbodem zetten en voor enkele dagen kunnen opveren.

Zowel qua factor tijd als wat de stand van de indicatoren betreft moet hier een cyclusbodem volgen. Normaal gesproken zien we dan een herstel van de koers tot rond de dalende MA banden, waar dan een top gezet wordt en een nieuwe kans ontstaat om shortposities in te nemen. Wie mijn column gelezen heeft van afgelopen vrijdag, die kent mijn visie en weet dat ik wacht op een ‘bounce’ van de markt die wordt gevolgd door een grotere daling van de koers.

De Dax kan tot ergens rond 7200 herstellen en daar kijk ik dan met spanning uit naar topvorming. Uiteraard ga ik pas short nadat de markt een signaal geeft (dat gebeurt dan intraday) dat de topvorming op gang is gekomen. Voor longposities is mij deze markt echter te gevaarlijk, enkel intraday kunnen er in de loop van de dag wat trades opkomen, mits de trends in de korte time charts opwaarts gedraaid zijn.

De volgende column verschijnt op donderdag, zoals gezegd vanwege driedaagse verplichtingen.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2400, tweede steun 2320, eerste weerstand 2480, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 6900, tweede steun 6800, eerste weerstand 7100, tweede weerstand 7200;

Bund future: eerste steun 142.80, tweede steun 142.50, eerste weerstand 143.50, tweede weerstand 144.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.