Trading dag update 2 april 2013

Dax future dagchart

Vandaag wegens drukke werkzaamheden even een korte update. Vooral in de Dax future zien we thans een interessante ontwikkeling. Ik gaf vorige week aan dat ik eerdaags een dagcyclus verwacht, idealiter rond 7800. Nou, we werden op de wenken bediend, aangezien de Dax afgelopen woensdag inderdaad de laagste koers bereikte. Even prikte de koers onder 7800, maar het slot van die dag lag iets boven 7800.

Als we vandaag hoger sluiten en de bar blijft dus zoals die er nu staat, dan is dat een interessant punt om in te stappen. Koersdoel 8100 en hoger. De stop dient dan uiteraard iets onder de dagcyclusbodem te liggen. Hierdoor ontstaat een goede ratio van stop loss ten opzichte van de te behalen winst.

Bund future 420 minutenchart

In de Bund future op 420 minutenbasis zien we dat hier enige topvorming aan lijkt te komen. Indien dit correct is, dan betekent dit dat we tevens topvorming zien in de dagcyclus, die thans de 15e dag telt en dus qua factor tijd wel toe is aan de dalende fase. Een koersdoel op 144 is dan wel te verwachten. Het signaal waarop ik handel ontstaat voor vandaag als de koers onder 145,30 daalt. Dan zien we namelijk een bearish 1-2-3 patroon in de uurchart en dat geeft wel aan dat de topvorming een feit is.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2500, tweede steun 2475, eerste weerstand 2700, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 7780, tweede steun 7600, eerste weerstand 7900, tweede weerstand 8100;

Bund future: eerste steun 144, tweede steun 143,50, eerste weerstand 144,70 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.