Laatste update:

Trading Eurostoxx future dagchart

Gisteren ook de finale van het EK gezien? Ik heb genoten van het mooie spel van de Spanjaarden. Ik hoor jullie denken, is dit soms de verkeerde blog? Nee, jullie zitten nog steeds goed. Wat zijn de overeenkomsten tussen het voetbal van zeg Barcelona, Madrid of het nationale team en Trading? Welnu, de voetballers doen tikkie-takkie, vertonen een zeer verzorgd spel, geven heel weinig kansen aan de tegenstander weg en wachten op die ene of die twee goede kansen die ze dan ook benutten.

Een goede trader zorgt er eveneens voor dat hij kwalitatief hoogwaardig handelt. Dat wil zeggen, hij handelt alleen de beste setups en die volgt hij met veel discipline op. Zijn trades zijn reproduceerbaar, dat wil zeggen er liggen duidelijke regels aan ten grondslag, niet een of ander onbetrouwbaar onderbuikgevoel.

Een goede trader geeft weinig kansen weg. Hij verdedigt zijn kapitaal door heel zorgvuldig de beste markten en de beste trendfasen te traden en blijft uit de markt als er geen kansen zijn. Zo geeft hij de markt geen kans om geld van hem af te pakken. En tenslotte, een goede trader wacht geduldig op die enkele kansen op een dag. Als die er dan komen dan is hij er klaar voor en handelt hij zonder emotie met volle overtuiging.

Net zoals er dus goede en slechte voetbalteams zijn, zijn er ook goede en slechte traders. Je hebt veel middelmatige traders, die maar wat aanrommelen en soms wat verdienen en soms wat verliezen. Er zijn veel, heel veel slechte traders die geld verliezen en er na een tijdje mee stoppen.

En er is een groepje traders die veel en vooral consistent geld verdienen, maar net zoals bij het voetballen is deze groep zeer beperkt in omvang. In tegenstelling tot voetbal, waar talent noodzakelijk is, hoeft een gebrek aan talent bij trading geen belemmering te zijn in het behalen van succes. Met andere woorden, trading heeft mijns inziens niet veel met talent te maken, maar vooral met het strikt volgen van eigen regels en het eigen plan.

Ik maak even een rondje langs de beurzen. Afgelopen vrijdag lieten de aandelenindices zich van hun beste kant zien, nadat er een onverwacht akkoord kwam op de zoveelste Eurotop. Vanuit de chart bekeken is de mate van stijging wel een verrassing, maar niet dat de koersen stijgen, omdat we enkele dagen geleden net een nieuwe dagcyclusbodem gezet hebben en het begin van elke nieuwe cyclus altijd het meest bullish is.

Eurostoxx future 240 minutenchart

In de dagchart van de Eurostoxx future is de dagcyclusbodem duidelijk te zien. Deze bodem is het nieuwe referentiepunt aan de onderkant. Aan de bovenkant ligt er rond 2300 de eerste noemenswaardige weerstand waar deze forse stijging waarschijnlijk eerst even tot stilstand zal komen. Op de kortere termijn, zie de volgende chart op 240 minutenbasis, is de markt namelijk al fors overbought.

In de Bund zagen we vrijdag een fors lagere opening, maar gek genoeg herstelde de markt zich in de loop van de dag weer aardig en heeft zelfs de gap redelijk gevuld.

Bund future 420 minutenchart

In de 420 minutenchart is echter al duidelijk de zien dat de trend neerwaarts gericht is en vanuit de inverse correlatie geredeneerd zou de Bund verder moeten corrigeren. Het niveau rond 142 fungeert als stevige weerstand.

Crude oil futures weekchart

Vorige week gaf ik al aan dat er qua factor tijd een cyclusbodem gezet zou moeten worden, maar de koers testte toen nog de onderkant van de steunzone. Vrijdag dan eindelijk een zeer overtuigende stijging van de koers waarbij nu toch zeer waarschijnlijk de weekcyclusbodem gezet is. Een verder herstel tot rond $95 zou mogelijk moeten zijn.

Goud future dagchart

Het goud heeft al begin mei een belangrijke cyclusbodem gezet, maar kwam per saldo niet echt overtuigend hoger. Nu lijkt her er op dat we een hogere dagcyclusbodem te pakken hebben. Dat is positief, maar feit blijft dat de koers boven $1650 moet uitbreken willen we echt bullish worden.

Weten welke aandelen in een stijgende of een dalende trend zitten? Zie https://slim.beleggen.com/tradingnavigator

Ervaringen met de Trading Navigator

HANDLEIDING GELD VERDIENEN MET OPTIES

Download hier de handleiding vol met geheimen hoe geld te verdienen met opties, geschreven door Drs. Harm van Wijk.
+ Bonus spreadsheets waarmee je eenvoudig de beste opties kunt selecteren
+ Extra bonus een 5%-rendementsabonnement op OptieAlert
+ 30 dagen niet goed, geld terug garantie

Klik op de volgende link voor meer informatie: https://beleggen.com/geld-verdienen-met-opties/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2220, tweede steun 2120, eerste weerstand 2300, tweede weerstand 2350;

Dax future: eerste steun 6440, tweede steun 6100, eerste weerstand 6600, tweede weerstand 6825;

Bund future: eerste steun 140.20, tweede steun 138.50, eerste weerstand 142, tweede weerstand 143.

Vanaf heden wordt onze dagelijkse analyse van de markt op Beleggen.com verzorgt door Michael Ahrens.

Michael Ahrens (1968) was jarenlang directeur vermogensbeheer en heeft zich nu toegelegd op onafhankelijk beleggingsresearch en het ontwikkelen van cursussen en seminars.

Ahrens studeerde economie in Maastricht en is (mede)auteur van een drietal beleggingsboeken.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.