Laatste update:

Dax future dagchart

Vandaag een kort commentaar want met deze hitte heb ik ook niet veel zin om lang voor het scherm te zitten.

De volatiliteit is weer helemaal terug in de markten. Voor (day)traders is dat goed nieuws omdat zich dagelijks tal van kansen opdoen. Het maakt de analyse daarentegen niet makkelijker omdat de nette cyclische onderverdelingen keer op keer worden verstoord.

In de dagchart van de Dax future had ik vorige week de cyclusbodem op de ‘lowest low’ gemarkeerd omdat we daarna vrij snel boven de eerdere top uitbraken. Echter, afgelopen maandag werd er een gap geslagen van ruim vier procent waardoor de bodem werd getest en het er weer op lijkt dat de bodem op 9 juni is gezet. Voor eventuele posities maakt dit overigens niet veel uit. Er werd wel een short setup gegeven twee dagen voor de grote daling, maar ik heb deze niet gepakt omdat we in de intraday time frames nog steeds een opwaartse trend zagen.

Als ik zo naar de cyclus kijk dan lijkt het erop dat de bodem nog niet gezet is omdat de koers al twee dagen oploopt maar de lange Double Stochastics blijft dalen. Let echter op, want door de grote koerssprongen is het beeld lastig de analyseren omdat de cyclische onderverdeling niet altijd mooi is. Dan moet ik dus andere ‘tools’ erbij halen om tot een conclusie te komen. Ik zou op dit moment zeggen dat de Dax nogmaals de 10800 moet testen en wellicht een uitschieter tot 10600. Uiteraard, zoals vaak gezegd, trades baseer ik op intraday charts, zodat het risico kleiner is.

Bund futures dagchart

Bund futures dagchart

De Bund opende fors hoger op maandag, maar hier zien we dat de gap al tot de helft is gesloten. De dagcyclus noteert dag 16 en gezien de trend (dalend) en de hele korte uitschieter boven de vorige top zou ik zeggen dat de koers nog lager moet gaan richting de 148.

Goud dagchart

Goud dagchart

Goud ontwikkelt zich zoals verwacht en is op weg de steunzone te testen. Het gaat langzaam maar gestaag dus hou ik vast aan mijn shortposities. Pas boven $1190 klaart het koersbeeld wat op.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3400, tweede steun 3350, eerste weerstand 3650, tweede weerstand 3700;

Dax future: eerste steun 10800, tweede steun 10600, eerste weerstand 11400, tweede weerstand 11600;

Bund future: eerste steun 150.00, tweede steun 149.00, eerste weerstand 153.00 tweede weerstand 154.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.