Dax future dagchart

Dax future dagchart

Trading dag update 20 september 2012. Geen bijzondere gebeurtenissen de afgelopen twee dagen, behalve de forse daling van de olieprijs. Niet dat dit aan de pomp te merken is overigens. Daar zien we altijd een hoge mate van vertraging, uiteraard eenzijdig, want als de prijs stijgt dan zie je meestal een dag later al wel een prijsverhoging.

Trading dag update 20 september 2012

Ik begin meteen met de Dax op dagbasis. Ik gaf afgelopen maandag aan dat vanuit de weekcyclus bezien topvorming een kwestie van tijd is en we moeten uitkijken naar omkeersignalen. De huidige dagcyclus noteert thans de 14e dag, mogelijk zelfs de 18e indien we de dagcyclusbodem al iets eerder plaatsen (dat is lastig de zien). In elk geval lijkt het ook op dagbasis tijd te worden voor een top, alleen moeten we wachten op een signaal.

We zien dat de koers de laatste dagen al niet vooruit komt en inmiddels is het niveau op 7400 een kritieke weerstand. Vanochtend een gap down, wellicht iets later gevolgd door een tijdelijk herstel, maar ik verwacht zelf in de loop van de dag een verdere daling van de markt. Daytraders zouden in een herstel in de ochtenduren short kunnen gaan (ergens rond 7370), mits zij een stop loss op iets boven 7400 hanteren.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Afgelopen maandag schreef ik dat ik het sterke vermoeden had dat de Bund een nieuwe dagcyclusbodem aan het zetten was, waarbij een slot boven 139 daarvoor als bevestiging diende. Maandag sloot de koers net iets onder 139, dinsdag er dan boven en op dit moment noteert de Bund rond 140. De dagbodem is dus gezet en ik verwacht in elk geval een verder herstel tot rond de dalende MA banden rond 141. Daar zal dan weer blijken of de dalende beweging van de laatste weken wordt voortgezet.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Maandag gaf ik ook aan dat ik voor Goud een correctie verwacht en nieuwe posities thans niet interessant zijn, pas weer rond $1700. We zien rond $1780 (dit koersdoel werd dus netjes gehaald) dat de koers thans moeite heeft om verder te stijgen. Bij een slotkoers onder $1750 lijkt de top inderdaad gezet.

Crude oil dagchart

Crude oil dagchart

Olie heeft een crashachtige daling gemaakt de laatste dagen. Ik gaf maandag aan dat ik verwacht dat het koersdoel rond $102 nog gehaald werd en een slotkoers onder $98 het signaal is om longposities te sluiten. De koers haalde afgelopen vrijdag bijna $101, dus net niet en sloot maandag onder $98 zodat longposities geen zin meer hadden.

Inmiddels noteert de koers rond $91, dus fors lager. Er is duidelijk sprake van een trendbreuk, maar shorts hebben op dit niveau geen zin. Eerst wachten op een herstel en kijken of dit herstel leidt tot een lagere top in de chart.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2530, tweede steun 2400, eerste weerstand 2600, tweede weerstand 2700;

Dax future: eerste steun 7300, tweede steun 7200, eerste weerstand 7400, tweede weerstand 7520;

Bund future: eerste steun 138.50, tweede steun 136.50, eerste weerstand 141.00, tweede weerstand 142.50 (Bund future nu december contract)

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.