Trading dag update 21 augustus 2014

Dax future dagchart

Afgelopen vrijdag sloeg in de middag even de vlam in de pan en daalde de Dax met 300 punten in twee uur tijd. Het signaal leek gezet voor een lagere top en een hervatting van de dalende trend. Echter, in de VS sluiten ze de ogen voor alles wat niet goed is en kopen ze er maar lustig op los. Het gevolg: de daling is weer teniet gedaan (zij het nipt).

In de dagchart van de Dax zien we mijn prognose die nog steeds overeind staat. Ik ging ervan uit dat de Dax kan herstellen tot de dalende MA banden en daar een lagere top neerzet, gevolgd door een nieuwe impulsgolf naar beneden. Thans bevinden wij ons in de setupfase voor een lagere top en moeten wij daarom de intradaycharts in de gaten houden voor verdere aanwijzingen. Een test van de weerstand rond 9400 is nog goed mogelijk, daar verwacht ik dan toch een draai in de markt. De trend is hier, in tegenstelling tot die van de US beurzen, dalend en derhalve zoeken wij naar kansen voor shorts.

Bund 420 min chart

De Bund blijft daarentegen de grote winnaar. Beleggers investeren in de Bund, niet omdat het rendement zo top is (minder dan 1%), maar omdat de Bund veilig is. Gek wel, want de beurzen lopen weer op en de Bund blijft stijgen omdat beleggers veiligheid zoeken. Ergens rijmt dat dus niet en we zullen waarschijnlijk zien dat de obligatiebeleggers gelijk hebben om veiligheid te zoeken. Een terugval tot de lange MA banden rond 149 zou een mooie kans bieden voor long posities, want op deze niveaus ben ik geen koper meer van nieuwe posities. Ik heb nog wel longs lopen, maar die dateren van eerder en worden getraild.

Goud weekchart

Goud weekchart

De weekchart van Goud oogt met de week slechter. Ik ging er eigenlijk vanuit dat we een mid cycle low zouden zien, gevolgd door een nieuwe opwaartse beweging, maar die visie kwam na een aanvankelijk positief begin niet uit. Ik heb mijn verlies genomen op longposities en wacht nu even af. Rond $1240 ligt belangrijke steun. Daaronder zie ik de koers wederom fors wegzakken en nieuwe lows onder $1180 maken. De huidige weekcyclus heeft nog wel wat weken te gaan, dus neerwaartse potentie is aanwezig.

Crude oil weekchart

Crude oil weekchart

Ook de weekchart van Crude oil maakt ons niet al te vrolijk. We zien dat de huidige weekcyclus bearish eigenschappen heeft (een vroege top) en thans de belangrijke steun rond $92,50 getest wordt. Als ik naar de indicatoren kijk, dan zouden we rond deze tijd wel een cyclusbodem kunnen verwachten, dus ga ik er vooralsnog van uit dat de koers niet al te ver onder deze steun wegzakt. Voor tegendraadse traders wellicht een gokje waard voor longs, maar ik kandel zelf met de trend mee en dat betekent dat ik, uitgaande van de weekchart, liever wacht op een lagere top voor shorts.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3020, tweede steun 2975, eerste weerstand 3100, tweede weerstand 3125;

Dax future: eerste steun 9050, tweede steun 8900, eerste weerstand 9400, tweede weerstand 9600;

Bund future: eerste steun 149.70, tweede steun 148.70, eerste weerstand 151.00, tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.