Dax future dagchart

Ik begin maar meteen met een citaat uit mijn blog van drie dagen geleden:”In de dagchart van de Dax zien we dat de afgelopen twee dagen niet tot verdere koersstijgingen hebben geleid, doch dat blijkbaar rond 9670-9680 wat weerstand is ontstaan. Gezien de stand van de indicatoren lijkt de Dax zich op de maken voor de correctie naar de mid cycle low, om daarna wellicht nog naar de 10.000 punten op te stomen. Rond 9500 ligt er enige steun van betekenis, zodat een uitschieter tot dat niveau mijn interesse verdient. Ik ga daar niet blind kopen, maar als de intraday chart aangeven dat er sprake is van bodemvorming (de mcl dus) dan is een longpositie zeker interessant.”

Gisteren testte de Dax genoemde steun en zette op 9504 de low neer. Middels price action en/of een eerste hogere bodem in de 15 minuten chart was het zonder meer mogelijk een goede entry te vinden voor een long trade. In de dagchart zien we dat de MCL van de dagcyclus (dus de cyclusbodem in de 420 min chart) gezet is. Aangezien de trend gewoon opwaarts is gericht, lijkt mij een hogere top boven 9700 het meest waarschijnlijk.

S&P 500 index weekchart
S&P 500 index weekchart
Dax future weekchart
Dax future weekchart

In bovenstaande twee charts heb ik de weekchart van de S&P 500 index en de Dax genomen. We zien dat de meest recente correctie leidde tot de vorming van een weekcyclusbodem. De vorige weekcyclus vormde pas laat de top (right translation) en dat is geheel in lijn met de opwaartse trend. Een uitbraak boven 1845 (S&P) en 9800 (Dax) lijkt mij dan ook uiterst waarschijnlijk. Shorts hebben dus op dit moment niets te zoeken in de markt, dat wil zeggen, shorts voor een wat langere termijn. Een eerste mogelijke signaal van topvorming ontstaat als de koers boven de vorige top uitbreekt en dan mogelijk binnen twee weken weer terugbreekt (een ‘failed breakout’ dus). Zolang we dat niet zien, is de modus ‘kopen op zwakte’ en zijn shortposities feitelijk nergens op gebaseerd.

Datum driedaagse trading cursus bekend

Indien jullie van plan zijn om het vak trading serieus op pakken, dan is mijn intensieve driedaagse trading cursus wellicht iets. Ik geef deze cursus twee keer per jaar voor een beperkte groep (max. 15 personen). Het doel is om de cursist inzage te geven in mijn methode van trading, die mede is gebaseerd op trend, cyclus en risicomanagement. De datum van de volgende cursus is nu bekend: 15, 16 en 17 maart in Hotel Van der Valk Vianen. Alle info kunnen jullie vinden op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3050, tweede steun 2975, eerste weerstand 3135, tweede weerstand 3180;

Dax future: eerste steun 9500, tweede steun 9100, eerste weerstand 9700, tweede weerstand 9800;

Bund future: eerste steun 143.00, tweede steun 142.30, eerste weerstand 144.00 tweede weerstand 144.50

 

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.