Laatste update:

Dax future dagchart

Nog een beetje beduusd van 8 dagen non stop cursus geven zit ik nu achter mijn scherm en heb de eerste analyses al gemaakt. Aardig wat beweging de laatste dagen en dat is altijd goed nieuws voor traders.

Zelf heb ik niet veel kunnen doen, een short trade om exact te zijn in de Eurostoxx, die dan wel met winst werd gesloten. Maar handelen met een telefoon is niet te doen, dat blijkt maar weer.

Wat zien we op dit moment in de dagchart van de Dax? Feitelijk is er sprake van een zeer brede trading range tussen 8900 en 9800. Daarbinnen zien we grote swings, die echter wel te traden zijn Op dit moment zien we ook dat de MA banden dalen en de koers deze banden vanaf de onderkant benadert.

Derhalve is het goed mogelijk dat we rond 9400 een top zien en dat deze top wordt gevolgd door een nieuwe dalende golf. Echter, dat hoeft niet, want kijk eens naar begin februari toen we eenzelfde situatie hadden. Timing is dus belangrijk en vooral wachten totdat de koers op de lagere time frames inderdaad een signaal van topvorming geeft. Topvorming rond 9400 zou echter dan wel een signaal zijn dat we ook een top op langere termijn gezet hebben.

Bund 420 min chart
Bund 420 min chart

In de Bund zien we ook dat de koersstijging van de laatste tijd weer voor een goed deel is gecorrigeerd. Daar waar ik de pijl heb gezet ligt volgens mij het begin van de huidige dagcyclus. We zetten nu een nieuwe 420 min cyclus, dus de mid cycle low van de dag.

Aangezien de eerste opwaartse beweging van de koers al voor een goed deel is teniet gedaan, verwacht ik dat de koers na een korte opleving van een dag of twee dan toch weer een lagere top zet en we per saldo onder 142 dalend. Ik kijk dus uit naar een short in de komende dagen, maar wacht uiteraard eerst op een signaal, omdat de trend per saldo nog wel opwaarts is.

Crude oil futures week chart

In de weekchart van Crude oil lijkt het nu dat er toch een top is gezet op weekbasis. Qua telling kan dat ook, maar de recente koersbeweging laat ook duidelijk zien dat een top gezet is. Op dagbasis lijkt een dagcyclusbodem gezet te zijn, zodat we even een opleving kunnen krijgen. Onder $97.50 zou deze dagcyclus dan worden afgebroken en kan de koers snel richting $94.

 

Goud weekkaart
Goud weekkaart

De huidige weekcyclus in Goud noteert thans de 13e week. We zien nu een duidelijke negatieve weekcandle in combinatie met topvorming in de Double Stochastic indicator. Een daling tot rond $1280 ligt dan in het verschiet, vanwaar een hogere bodem kan inzetten.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3040, tweede steun 2970, eerste weerstand 3120, tweede weerstand 3160;

Dax future: eerste steun 9150, tweede steun 8900, eerste weerstand 9400, tweede weerstand 9750;

Bund future: eerste steun 142.00, tweede steun 141.50, eerste weerstand 143.00 tweede weerstand 143.50;

Het volgende commentaar verschijnt op 28 maart wegens diverse cursusverplichtingen.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.