Trading dag update 22 augustus 2012

Eurostoxx future dagchart

Eurostoxx future dagchart

Gisteren wellicht de eerste signalen van een top in de huidige dagcyclus. Na nieuwe highs wisten de aandelenindices deze niveaus niet vast te houden en moesten onder aanvoering van een lagere VS (ook hier een duidelijke bearish reversal) terrein prijsgeven.

Ik gaf het gisteren al aan dat de kans op een omkeerdag aardig groot is. In de dagchart van de Eurostoxx future zien we dat het hoog tijd wordt dat de dagcyclus in de laatste fase komt. Qua tijd (telling aantal dagen) zitten we al aan de lange kant en de cyclusindicatoren bevinden zich al in de dalende fase.

Eurostoxx future 60 minutenchart

In de uurchart zien we duidelijk het patroon van een dubbele top. Ik heb een mogelijk scenario ingetekend. Vandaag na een zwakkere start van de handel enige herstel en dan de vorming van een lagere top, gevolgd door een nieuwe daling.

Traders dienen daarop te letten en bij de vorming van een lagere top kunnen beperkt shortposities worden ingenomen. Echter, wacht totdat deze lagere top er ook staat (minimaal een bearish omkeerbar in de uurchart), want anticiperen kan zeer kostbaar zijn en dan krijg ik weer e-mails dat het allemaal mijn schuld is :)

Bund future dagchart

Bund future dagchart

Wat betreft de Bund future gaf ik gisteren aan dat ik wel geloofde dat de dagcyclusbodem gezet is, maar een echte bevestiging boven 142.20 gegeven wordt. Laat de koers daar weer net vanochtend op te zijn afgeketst. Een belangrijk niveau derhalve en traders letten goed op, want een doorbraak kan tot een snelle stijging leiden.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Als laatste kijk ik nog even naar de chart van Goud op dagbasis. Gisteren gaf ik aan dat traders voorzichtig op een doorbraak konden anticiperen (hoewel dat niet mijn eigen stijl is) en boven $1650 kan het feest beginnen.

Gisteren zagen we gedurende de dag een steeds sterker wordende future en we staan nu vlak voor het uitbraakpunt. Spannend is het zeker. Ik ga er zelf vanuit dat de uitbraak gaat lukken en de koers de komende weken aardig kan stijgen.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2460, tweede steun 2400, eerste weerstand 2500, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 7000, tweede steun 6900, eerste weerstand 7100, tweede weerstand 7200;

Bund future: eerste steun 140.80, tweede steun 140, eerste weerstand 142.20, tweede weerstand 143.60.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.