Dax future weekchart

Dax future weekchart

Na enkele dagen vakantie en drie intensieve dagen van cursus geven (afgelopen weekend en gisteren de laatste trading cursus voor dit jaar gegeven) zit ik nu weer voor mijn schermen. Laten we dus snel de markten onder de loep nemen.

In de weekchart van de Dax future zien we dat de weekcyclus qua tijd wel een bodem moet laten zien of al gevormd had moeten hebben. Wat hier echter niet past is de RSI. Die staat bij lange na niet op een niveau dat overeenkomt met een cyclusbodem (<15). Ik geloof daarom dat de weekcyclus nog niet gezet is, tenzij de koers boven de 7500 zou uitbreken.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

In de dagchart zien we een totaal gebrek aan richting, waardoor de laatste weken enkel daytraders wat kunnen doen. We hebben een uitbraak onder 7200 of boven 7500 nodig voor een nieuwe richting. Gezien de weekcyclus zou ik zeggen dat de Dax in de komende tijd nog de onderkant van de trading range zal testen. Onder 7200 lijken we een bevestiging te krijgen dat er een dubbele top is gezet in de markt.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zien we ook al een gebrek aan richting, hoewel de swings tussen de steun rond 138/139 en 142/143 best te traden zijn. Dat is echter voorbehouden aan traders die intraday hun beslissingen nemen, want in de dagchart ontbreekt een duidelijke trend en kunnen we dus geen keuze maken tussen het kopen op zwakte of het verkopen op sterkte. Op de hele korte termijn is het verstandig om te wachten totdat de koers boven 140.60 (koersdoel 142) of onder 139.45 (koersdoel 138) uitbreekt.

Crude oil futures dagchart

Crude oil futures dagchart

Twee weken geleden gaf ik aan dat de weg van de minste weerstand voor Crude oil futures omlaag is omdat de koers tegen de dalende MA banden weerstand ondervind. Het duurde even en voor menig trader blijkbaar te lang (getuige diverse emails waarom de koers niet daalt!), maar de koers kwam niet boven de stop rond $94 en op dit moment lijkt het momentum zich wel degelijk neerwaarts te ontwikkelen. Ik blijf uitgaan van een test van de zone $78-82 in de komende weken.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2480, tweede steun 2440, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7250, tweede steun 7200, eerste weerstand 7400, tweede weerstand 7450;

Bund future: eerste steun 139.50, tweede steun 138.50, eerste weerstand 140.60, tweede weerstand 142.00

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.