Laatste update:

Dax future weekchart

Dax future weekchart

Traders beleven nu gouden tijden! In tegenstelling tot de afgelopen maanden, waarin de volatiliteit tot dramatische niveaus daalde, is er eindelijk weer wat vuurwerk. Eerst naar beneden en nu weer naar boven. Welke kant de beurs op gaat is voor traders niet van belang. Beweging, daar gaat het om, want op opwaartse en neerwaartse bewegingen kan ingespeeld worden. Natuurlijk vereist dat in deze volatiele tijden een hoge mate aan concentratie en soms worden trades met groter dan normale stops gesloten. Maar de gemiddelde winsten zijn nu ook groter en er komen meer kansen en dat maakt dit spel nu zo interessant. Je kunt zelfs fouten maken op een dag, maar omdat er genoeg kansen komen, is er genoeg kans om die fouten weer te herstellen.

We beginnen deze analyse met de weekchart van de Dax. We zien dat de mid cycle low van de weekcyclus op de tiende bar is gezet en we nu dus in de tweede helft van de cyclus zitten. Aangezien we al lager noteren dan de vorige cyclusbodem, ga ik ervan uit dat de top van deze weekcyclus gezet is en we dus left translation hebben. Een herstel van wellicht een week of drie ligt voor de hand, gevolgd door een  nieuwe impuls tot onder de vorige low. Het herstel kan tot 9050 reiken, waar we behoorlijke weerstand aantreffen. Maar een verder herstel tot aan de cluster van de MA banden is ook mogelijk (rond 9300) en dat doet niets af aan het bearish scenario.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

In de dagchart zien we dat er een eerste weerstand is bereikt, maar ik verwacht dat deze test wat complexer wordt. Immers, op weekbasis zien we een zone en die kan ook best even heel kort gebroken worden. Met andere woorden, ondanks mijn bearish scenario zie ik op dit moment nog geen signalen dat we short moeten. Dat kan aan het einde van de dag wellicht anders zijn, maar juist in deze markt zoek ik naar ‘low risk’ entries middels lagere time frames. Dus conclusie: bearish voor de komende weken, maar op dit moment nog geen signaal.

 

Bund future dagchart

Als ik naar de dagchart van de Bund kijk, dan zie ik een mogelijke cyclusbodem op 13 okt jl. of dat we op dit moment bezig zijn met de bodemvorming. Dat laatste betekent dat deze cyclus erg lang duurt. Het punt is: het is niet duidelijk te zien, dus we moeten dan naar andere zaken kijken. Iets onder 150.40 ligt de eerste referentiesteun van betekenis, waar we ook hebben gezien dat de markt dit niveau intraday al enkele keren heeft getest. Hieronder ligt een verdere correctie tot de lange MA banden rond 149.50 voor de hand. De trend is gewoon opwaarts, ik zie geen signalen om short te gaan, maar op dit moment ook geen longsignalen. Dus even neutraal op de Bund en wachten op nieuwe impulsen.

 

Goud weekchart

Goud weekchart

Als laatste chart wil ik vandaag nog even naar de weekchart van Goud kijken. We zien dat de steun rond $1190 wederom goede diensten bewijst, althans voor de longtraders. Maar of dit voldoende is om een verdere val richting $1000 (mijn koersdoel voor de komende maanden) tegen te houden betwijfel ik. WE zien nu een nieuwe weekcyclus en het begin ervan is altijd het meest bullish. Een verdere opleving tot ergens in de dalende MA banden is best mogelijk, maar het beeld blijft vooralsnog zeer bearish en ik houd mijn langere shorts aan.

Cursus dit najaar, bijna volgeboekt!

Op vrijdag 31 okt, zaterdag 1 nov en zondag 2 nov wordt in Hotel Van der Valk Vught nog een laatste trading cursus van dit jaar gegeven. Indien u belangstelling heeft, lees alle info op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Stuur me bij interesse een e-mail naar: [email protected]

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2960, tweede steun 2920, eerste weerstand 3040, tweede weerstand 3120;

Dax future: eerste steun 8440, tweede steun 8500, eerste weerstand 9050, tweede weerstand 9200;

Bund future: eerste steun 150.40, tweede steun 149.70, eerste weerstand 151.00 tweede weerstand 152.50;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.