Laatste update:

Dax future 420 minutenchart

Dax future 420 minutenchart

Het vermoeden dat de ondergrens van de trading range tussen 7200 en 7500 zal worden getest bleek correct te zijn. De weekcyclus is volgens mij niet niet afgerond. We zien nu in diverse indices duidelijke topvorming en ik ga ervan uit dat mijn scenario van een grotere correctie nu is begonnen.

De topvorming duurde al met al langer dan gedacht, maar de ‘overshoot’ bleek beperkt tot een meer zijwaartse beweging in plaats van fors hogere koersniveaus. In de 420 minutenchart van de Dax future zien we dat de zijwaartse trading range gisteren neerwaarts werd doorbroken. Van een definitieve breuk is nog geen sprake omdat de vorige steunniveaus nog niet duidelijk genoeg zijn gesneuveld.

Het kan dus zijn dat we hier eerst een pullback krijgen en de doorbraak op een wat lager moment gebeurt, waarbij de koers eerst nog de MA banden rond 7300 test. Op de korte termijn lijkt het erop dat de 420 minutencyclus eerder aan bodemen toe is dan dat we vandaag nog zo’n daling voor de kiezen krijgen. De toon is echter gezet en nieuwe highs lijken me op de korte termijn onwaarschijnlijk.

Bund future 420 minutenchar

Bund future 420 minutenchart

In de Bund zien we dat er binnen de ruime trading range een dalend patroon te zien is. Rond 140.70 ligt er weerstand en zal moeten blijken of de neerwaartse beweging vanaf dat niveau een nieuw vervolg krijgt. Onder 139.70 verwacht ik snel een correctie tot rond 138.

Crude oil futures dagchart

Crude oil futures dagchart

Tenslotte nog even Crude oil. De daling krijg zoals verwacht momentum en binnen afzienbare tijd verwacht ik de test vand e zone $78-82. Nu nog afwachten wanneer de weer goedkoper kunnen tanken…

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2440, tweede steun 2400, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7100, tweede steun 6900, eerste weerstand 7300, tweede weerstand 7400;

Bund future: eerste steun 139.50, tweede steun 138.50, eerste weerstand 140.60, tweede weerstand 142.00

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.