Laatste update:

Dax future 420 minutenchart

Dax future 420 minutenchart

Trading dag update 24 september 2012. Vanochtend even een gap omlaag, maar al vrij snel na de opening van de futures werd deze gap in de Dax gesloten, hetgeen de kracht van de markt aangeeft. Deze markt is niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven, ook al geeft de weekcyclus aan dat het de allerhoogste tijd wordt om een top te vormen.

Laten we meteen beginnen met de 420-minutenchart van de Dax future.

De trend blijft onverminderd opwaarts gericht en recent noteren we wederom een hogere cyclusbodem op 420-minutenbasis. Het referentieniveau dat we dus in de gaten moeten houden is 7300. Zolang de koers daarboven blijft, is de trend opwaarts en dienen we enkel en alleen aan longposities te denken, behalve wellicht een enkele korte short als de kortere time frame charts even in een dalende trend zijn beland. Zolang deze trend niet gebroken wordt, hanteer ik een koersdoel in de zone 7550-7700.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de Bund zagen we afgelopen week een nieuwe dagcyclusbodem. De MA banden zijn inmiddels dalend en het is wachten op een nieuwe lagere top in de daggrafiek. Ergens rond 141 zou topvorming kunnen ontstaan als de MA banden als weerstand fungeren. Dat weten we nu nog niet, dus is het zaak om in de lagere time frame charts naar een omkeerpatroon, zoals een bearish 1-2-3 patroon, uit te kijken. Op dit moment geldt dat zolang de koers boven 139.60 blijft de korte trend opwaarts gericht blijft.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Vorige week gaf ik aan dat Goud wel even zijn beste tijd gehad heeft en we zeer waarschijnlijk een correctie gaan meemaken, waarbij het niveau rond $1700 als koersdoel fungeert. Vrijdag leek nog even wat in het vat te zitten, maar sloot de koers in de loop van de sessie toch duidelijk onder het niveau van de top en vandaag beginnen de futures met lagere koersen. Ik ga er vanuit dat de komende week in het teken staat van een correctie en probeer idealiter rond $1700 uit te kijken naar een instapmoment.

Crude oil dagchart

Crude oil dagchart

Tenslotte nog Crude oil. Ik geloof dat de dagcyclus nog niet helemaal af is. Wellicht dat deze rond $90 ($88?) wordt gezet. De opwaartse trend is gebroken, wellicht al een voorbode voor een grotere correctie in aandelen? We zullen zien, want tot nu toe is een correlatie tussen Crude en aandelen alleen in grote lijnen zichtbaar.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2530, tweede steun 2400, eerste weerstand 2600, tweede weerstand 2700;

Dax future: eerste steun 7300, tweede steun 7200, eerste weerstand 7400, tweede weerstand 7520;

Bund future: eerste steun 138.50, tweede steun 136.50, eerste weerstand 141.00, tweede weerstand 142.50 (Bund future nu december contract)

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.