Laatste update:

Gisteren lieten de markten zich weer eens van hun beste kant zien voor (day)traders. Een lange daling met diverse setups, in de late namiddag en avond gevolgd door een sterk herstel met wederom diverse long setups. Op dat soort dagen verdienen traders vaak geld voor een hele maand en dit soort dagen compenseren dan ook dagen waar met moeite één of twee trades kunnen worden gedaan.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

In de dagchart van de Dax future noteren we thans de tiende dag. Het wordt dus tijd voor de mid cycle low. We zien inderdaad de correctie die we vaak halverwege de dagcyclus zien. Mogelijk werd de mid cycle low gisteren gezet, hoewel mijn kortere cycli aangeven dat we puur vanuit de telling en onderverdeling van cycli nog iets lager zouden moeten gaan.

Indien de Dax vandaag inderdaad nog een lagere low zet dan gisteren, hangt het er vanaf hoe ver deze daling doorzet. Mijn basisscenario is er nog steeds op gericht dat de Dax kan herstellen tot een zone rond 10000 punten. Een correctie tot de mid cycle low die echter veel verder gaat dan 50-65% van de eerste opwaartse impuls (zie ingetekende correctieniveaus) betekent dat de markt nu alweer flinke zwakte vertoont. Het is dan ook niet ondenkbaar dat we het eerste scenario moeten aanpassen, maar dat weten we vandaag of morgen.

Bund future 2-daagse chart

Bund future 2-daagse chart

Als we naar de 2-daagse chart kijken van de Bund, dan is het duidelijk dat de Bund na een zeer milde en korte correctie de 2-daagse cyclus heeft gezet. Sindsdien is de koers alweer met 200 basispunten gestegen (rente dus verder gedaald). Zoals ik in een eerdere blog al aangaf, swing posities op dit niveau vind ik niet echt interessant. Natuurlijk gaat de koers hoger, maar de afstand tot de MA200 en de MA40-47 zone is dermate hoog dat ik liever wacht op een stevige correctie. Dat wil niet zeggen dat ik niets doe, maar ik beperk mijn trading tot intraday trades waarbij de verhouding rendement en risico gunstiger is.

Goud weekchart

Goud weekchart

Het Goud blijft qua koers keurig op een relatief hoog niveau (hoog ten opzichte van de afgelopen impulsbeweging). Ik wil voor eventuele longposities aan correctie afwachten. De huidige cyclus bevindt zich ongeveer halverwege. Het is een bullish cyclus, als ik alleen al kijk naar de verhouding van deze beweging ten opzichte van de voorgaande opwaartse correcties. Dat betekent dat een mid cycle low van de weekcyclus op zich niet al te diep hoeft te zijn, maar met een lange Double Stochastics op 98 ga ik geen nieuwe longposities innemen. Ik zie dit ook in de Quick indicator terug, die op niveaus staan waar we eerder een top hebben gezien.

Cyclustrader op YouTube

Cyclustrader is nu ook op YouTube te vinden. Ik probeer op regelmatige basis updates te plaatsen. De doelstelling is ook hier een actuele marktanalyse te combineren met educatieve elementen, zodat (potentiële) traders ervan kunnen leren. Met andere woorden: dit zijn geen adviezen om snel rijk te worden. Als jullie interesse hebben, zoek dan even op ‘cyclustrader’ op YouTube en abonneer je op mijn kanaal. Je krijgt dan automatisch een e-mail als ik een nieuwe analyse heb gepost.

Nieuwe 3-daagse trading cursus 15, 16 en 17 april

Er staat weer een 3-daagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik in detail uit hoe ik handel. Achtergronden, setups, indicatoren, charts, alles komt aan bod. Alle informatie daarover vinden jullie op

http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Indien er belangstelling is, dan gaarne mij een mail sturen: [email protected]

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2800, tweede steun 2670, eerste weerstand 2950, tweede weerstand 3060;

Dax future: eerste steun 9080, tweede steun 8700, eerste weerstand 9600, tweede weerstand 9850;

Bund future: eerste steun 165.60, tweede steun 164.00, eerste weerstand – tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Bezoek voor wekelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.