Trading dag update 25 september 2014

Dax future 420 min chart

Dax future 420 min chart

De markten laten mooie bewegingen zien die prima gehandeld kunnen worden. De primaire trend is opwaarts, maar met name de Europese indices (Dax en Eurostoxx) laten ook flinke countertrend bewegingen zien, die lang genoeg zijn, om er met shorts van te kunnen profiteren.

In de 420 min chart van de Dax zien we een opwaartse trend met flinke impulsbewegingen en telkens correcties tot de lange MA banden. Deze banden bieden heel vaak steun aan de grotere correcties, dat wil zeggen, de correcties, waar een cyclusbodem van een hoger time frame wordt gezet.

De meest recente correctie van 9880 tot 9540 bood traders zelfs kansen aan de short kant. Deze beweging kwam tot stilstand rond de horizontale steun die ik in de chart heb gemarkeerd. Aangezien markten horizontale steun en weerstanden zeer vaak respecteren is dat een bewijs daarvoor dat het loont om huis-tuin-en-keuken-gereedschappen van de technische analyse toe te voegen aan het instrumentarium waarmee een trader werkt.

Het ziet er naar uit dat de Dax bezig is aan een nieuwe impulsgolf die richting 9800 gaat. Ik sluit zelf niet uit dat de de komende twee weken nog zelfs een niveau boven 10.000 punten zien. De markt beweegt aan de rand van de afgrond en wil helemaal tegen het einde van de lange cyclus nog nieuwe highs uitpersen.

Bund future 420 min chart

Ook de Bund markeerde recent een pauze in de opwaartse trend, maar shorts bleken hier wat lastiger te zijn, omdat de correctieve beweging veel ruis had. Er waren veel elkaar overlappende koersbars en telkens uitschieters naar beneden die niet doorzetten. De bodem van enkele dagen geleden is een nieuwe dagcyclusbodem en normaal gesproken dient daar dus weer een nieuwe impulsbeweging te ontstaan die tot nieuwe toppen leidt. Het meest logische koersverloop heb ik in de chart ingetekend.

Goud weekchart

Goud weekchart

Enkele weken geleden kondigde ik een koersdoel aan voor Goud van in eerste instantie $1180, daaronder $1000. De koers is goed op weg om het eerste koersdoel te testen. Ik zit short vanaf $1285 en ben voorlopig niet niet van plan uit deze trade te stappen. In de weekchart zien we goed hoe de driehoek werd gebroken. We bevinden ons nu ook in de laatste fase van de weekcyclus. Het is dus goed mogelijk dat we vanaf de steun rond $1180 een korte opleving krijgen, voordat de koers volledig in elkaar klapt. Dat laatste scenario, een daling tot rond $1000, is nog steeds mijn voorkeurscenario.

Crude oil weekchart

Crude oil weekchart

Als laatste kijken we naar de weekchart van Crude. Het lijkt er op dat we a) aan het ultieme einde van de huidige weekcyclus zitten en b) de horizontale steunzone tussen $91 en $92 vooralsnog sterk genoeg is. Een opleving tot ergens rond $95-97.50 ligt dan in het schiet. Als de koers daar tegen de dalende MA banden afketst, zijn shortposities interessant. Vooralsnog beperk ik mij bij Crude enkel tot wat kortere trades omdat het weekplaatje feitelijk een grote trading range aangeeft.

 

Cursus dit najaar

Op vrijdag 31 okt, zaterdag 1 nov en zondag 2 nov wordt in Hotel Van der Valk Vught nog een laatste trading cursus van dit jaar gegeven. Indien u belangstelling heeft, lees alle info op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Stuur me bij interesse een e-mail naar: m.ahrens@live.nl

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3180, tweede steun 3140, eerste weerstand 3280, tweede weerstand 3300;

Dax future: eerste steun 9550, tweede steun 9400, eerste weerstand 9800, tweede weerstand 9900;

Bund future: eerste steun 147.80, tweede steun 146.50, eerste weerstand 149.45 tweede weerstand 150.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.