Laatste update:

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Vandaag een analyse van Dax, Bund, Goud en Crude oil. De laatste twee bekijk ik vanuit de langere time frames.   In de dagchart van de Dax zien we duidelijk de zijwaartse trading range tussen rond 8220 en 8470. Ik ga ervan uit dat de koers eerder aan de bovenkant zal uitbreken, omdat we net een nieuwe dagcyclus gezet hebben.

Bij een uitbraak kan en zal de top rond 8570 nog even getest worden, wellicht even gebroken. Maar ik verwacht niet dat we een langdurige uitbraak boven 8570 gaan krijgen, omdat ik vanuit het langere termijn scenario ervan uitga dat we aan het begin staan van een grote correctie.

Uiteraard, maar dat weten jullie inmiddels al, dienen we te wachten op een signaal van de markt om short te gaan. De signalen die de markt geeft zijn vooralsnog longgericht, dus dat volg ik dan ook gewoon. Onder 8220 ontstaat wel een belangrijk shortsignaal dat ik direct en vrij agressief zal volgen. Ik verwacht onder 8220 een daling tot rond en onder 7700.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zien we volgens mij dat we vier dagen geleden een cyclusbodem gezet hebben die vrij snel weer gebroken werd. Dat is uiteraard zeer bearish en daaruit kunnen we afleiden dat de koers in de komende weken verder richting 135 wegzakt. Teneinde dat negatieve scenario te handhaven mag de koers feitelijk niet meer boven 141 uitbreken.

Een duidelijk slot boven 140 zou al verdacht zijn, omdat ik dan meteen aan een ‘failed breakout’ patroon ga denken. Dus hier aan de ene kant shortgericht, maar aan de andere kant wel opletten dat dit geen ‘bear trap’ is en je zo op enkele punten verlies staat omdat we vasthouden aan een vastomlijnde visie. Flexibiliteit is een van de beste eigenschappen van een goede trader, althans dat hoort zo te zijn.

Goud future weekchart

Goud future weekchart

In de weekchart van de Goud future zien we een duidelijke cyclusbodem op weekbasis en conform de beginfase van de nieuwe cyclus gedraagt het koersverloop zich ook bullish. Ik acht een verder herstel tot rond de MA banden ($1450-1480) het meest waarschijnlijk, gevolgd door een correctie.

De aard van de correctie zal dan uitwijzen of we met een nieuwe impulsbeweging te maken hebben, of dat dit slechts een correctie in een verder dalende markt is. Op dit niveau lijken mij longposities, behalve getriggered vanuit intraday charts, onvoldoende potentieel te hebben in verhouding met het risico.

Crude oil weekchart

Tenslotte de weekchart van Crude oil futures. We zien een duidelijk opwaartse beweging, die met de doorbraak van de weerstand op $98 aan momentum gewonnen heeft. Rond $110, zoals verwacht, enige aarzeling, maar de markt blijft goed liggen. Zolang de koers boven $104 op weekbasis blijft (slotkoers) kunnen kortere longposities gehandhaafd blijven en is een verdere stijging tot boven $116 waarschijnlijk.

Onder $104 lijkt dan toch de weekcyclus te dalen en is een bodemvorming rond $98 mogelijk, waar dan ook weer nieuwe longposities ingenomen kunnen worden. Uiteraard wachten we als traders altijd op het signaal dat de markt geeft, dus steun of weerstanden worden niet geanticipeerd, maar er wordt gewacht dat de markt daar draait. Teneinde niet te veel tijd te verliezen kan dat proces bespoedigd worden middels de kortere intraday charts.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2775, tweede steun 2750, eerste weerstand 2860, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 8220, tweede steun 8100, eerste weerstand 8465, tweede weerstand 8540;

Bund future: eerste steun 139.00, tweede steun 135, eerste weerstand 140.00 tweede weerstand 142.00

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.