Dax future 240 minutenchart

Dax future 240 minutenchart

Trading dag update 26 juli 2012. Voor vandaag ben ik vrij kort, mijn vakantie staat voor de deur. Morgen nog wel een column op cyclustrader.nl en DFT.nl, maar daarna is er even een pauze tot 9 augustus. Uiteraard neem ik de notebook mee op vakantie, want het zijn nu spannende tijden en mogelijkerwijs is het opportuun om op groter schaal short te gaan.

Trading dag update 26 juli 2012

Voor alle duidelijkheid, ik zit al een week beperkt short in AEX, Eurostoxx en een VS long-short aandelenportefeuille , maar wacht nog op een beter moment van instappen voor het grootste deel van de positie. Gisteren heb ik op de opleving een klein stukje van de short uitgebreid, maar het blijft een uitdaging om het echt goede moment te vinden.

Het herstel dat ik na maandag verwachtte is gisteren wel ingetreden, maar niet erg overtuigend. Vanochtend zien we dan al de nodige zwakte en hoe langer dit duurt des te groter wordt de kans dat mijn ideaal koersdoel rond 6630 voor de Dax future niet wordt gehaald. Dat maakt het lastig want dan moet je een ander punt kiezen en op dit moment zie ik dat niet echt. Het gevaar bestaat dan dat de markt plotseling wegzakt en je dan dus op beduidend slechtere koersen short gaat (of helemaal niet).

We zien in de Dax future duidelijk een bodem in de 240 minutenchart en ik zou toch verwachten dat de koers minimaal tot 6500 kan herstellen en idealiter tot de opvulling van de gap rond 6630. Als we echter nog twee dagen zijwaarts gaan met telkens korte uitschieters naar beneden dan geeft dat aan dat een verder herstel blijkbaar een brug te ver is en de markt dus enkel in staat is om in tijd te corrigeren in plaats van in prijs.

In dat geval kan het ‘inscalen’ van shortposities een manier zijn, dus op verschillende niveaus steeds een klein deel van de positie. Let echter op, ergens dient u altijd een stop loss te hebben, dus het inscalen is geen vrijbrief om maar lukraak hier en daar wat shorts in te nemen. Het voordeel van kleine posities innemen op diverse niveaus is dat je gewoon meedoet als de markt straks wegzakt, maar het nadeel is dat de stop loss iets groter moet zijn omdat je op voorhand niet het meest ideale niveau hebt gekozen (dus dicht bij een draaipunt van de markt met een krappe en logische stop loss).

Dat vergt dus enig beleid en vooral zenuwen, omdat je eigenlijk wilt dat de markt meteen zakt (dan staat de positie op winst), maar aan de andere kant op een hogere koers de positie kunt uitbreiden. Het laatste levert echter weer verlies voor de reeds aanwezige shortpositie op en wellicht dan voortkomend uit dit verlies twijfel of de strategie wel deugt.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2130, tweede steun 2100, eerste weerstand 2215, tweede weerstand 2320;

Dax future: eerste steun 6300, tweede steun 6250, eerste weerstand 6620, tweede weerstand 6800;

Bund future: eerste steun 144, tweede steun 143, eerste weerstand 145.70, tweede weerstand 146.20.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.