Dax future dagchart

Dax future dagchart

In het vorige marktcommentaar gaf ik aan dat ik bij de Dax uitkijk naar een test van de 12100 om daar, indien de koers erop afketst, een shortpositie in te nemen, die gericht is op het einde van de dagcyclus.

Vanmorgen noteerde de Dax even 11740 en inderdaad, een dag na mijn vorige commentaar werd een hoogste niveau rond 12100 getest en te zwaar bevonden. Zat ik short? Nee, ik liet mij namelijk ‘verleiden’ om te kijken naar de kortere time frames en miste daardoor deze prachtige kans. Gepruts eerste klas en dat na 20 jaar ervaring. Zo zien jullie, het kan altijd gebeuren en gebeurt soms ook, hoe veel ervaring je zelf ook hebt. Dit maakt het traden soms tot een frustrerende bezigheid, omdat 90% van de performance tussen de eigen twee oren zit.

In de dagchart is die grens van 12100 keurig te zien, waarna de neerwaartse krachten toenamen en we inmiddels bezig zijn met proces van bodemvorming . Het is lastig om te zeggen waar de bodem wordt gezet, omdat de koers zover boven de MA banden stond en een normalisatie feitelijk betekent dat er ruimte tot onder 11500 aanwezig is. Longs zijn uiteraard pas interessant als we in de kortere time frames signalen van bodemvorming zien, dus daar waag ik mij nu niet aan. Even laten uitrazen dus en dan weer proberen longs op te pakken en verder kijken of de volgend dagcyclus wederom bullish gaat worden.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

De Bund lijkt rond 158 te willen stabiliseren. Als dat inderdaad lukt, dan staat ons een nieuwe impulsbeweging te wachten tot 160 en hoger. Correcties in de Bund zijn nog steeds zeer bescheiden met elkaar overlappende bars (vaak inside bars) hetgeen signaleert dat er geen noemenswaardig dalingsmomentum aanwezig is. Ook voor de Bund geldt: eerst even op de kortere time frames bodemvorming afwachten alvorens longs in te nemen.

Goud weekchart

Goud weekchart

Vooralsnog weet de steun rond $1150 stand te houden en zet de huidige dagcyclus flink door. In de weekchart zien we zelfs een nieuwe weekcyclusbodem, zodat het herstel wellicht nu toch wat feller doorzet dan ik aanvankelijk gedacht had. Ik zit persoonlijk long op de kortere time frames en trail te positie zolang de kortere trend (in de uurchart) opwaarts gericht blijft.

Crude dagchart

Crude dagchart

Ook Crude laat zich weer van de stijgende kant zien. De uitbraak onder de vorige steun werd kort daarna weer ongedaan gemaakt waardoor shortsellers ietwat in de verdrukking kwamen. De koers is nu fors aan het oplopen, al lijkt dat niet zo te zijn als we de voorafgaande daling bekijken. Longs zijn vanuit dit perspectief nog steeds ‘no go’ omdat de trend dalend is. Alleen traders die op veel kortere time frames handelen zitten nu long. De rest zou feitelijk moeten wachten totdat we ergens een hogere (mid cycle) low zetten, zodat we nieuwe referenties hebben en een signaal dat de trend werkelijk is gedraaid. Die signalen ontbreken thans nog.

 

Let op: driedaagse trading cursus in Maarsbergen gepland, 16, 17 en 18 mei 2015

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een driedaagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik weer alle facetten van mijn methode uit. Interesse? Kijk even op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3560, tweede steun 3470, eerste weerstand 3600, tweede weerstand 3670;

Dax future: eerste steun 11650, tweede steun 11400, eerste weerstand 11850, tweede weerstand 12250;

Bund future: eerste steun 158.00, tweede steun 156.00, eerste weerstand 159.10 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.