Trading dag update 27 augustus 2012

Eurostoxx future weekchart

Er lijkt na dagen van een zijwaartse koersbeweging tussen een smalle bandbreedte weer wat beweging in de koersen te komen. We zagen dat eind vorige week de top van de huidige dagcyclus werd gezet en de aandelenindices allen een stap terug moesten doen. Niet veel, maar genoeg om de impasse van de laatste anderhalve week te doorbreken.

In de chart van de Eurostoxx future op weekbasis zien we een negatieve candle, die echter nog niet toereikend is bevestigd om als definitief verkoopsignaal te fungeren. Daarvoor zie ik het liefste deze week de koersen sluiten onder de low van de afgelopen twee weken. We zien in de weekchart regelmatig negatieve candles na een flinke stijging, die dan leiden tot een periode van consolidatie, geen daling.

Eurostoxx future dagchart

Eurostoxx future dagchart

In de dagchart zitten we qua telling alweer tegen het einde van de dagcyclus aan en gezien de opwaartse trend en het feit dat de voorgaande dagcycli positief waren (late top) mogen we veronderstellen dat we eerdaags alweer een bodem krijgen gevolgd door een nieuwe poging om de vorige top te doorbreken.

Wellicht dat de dagcyclusbodem al gezet is, maar dat kan ik nog niet definitief zeggen omdat de indicatoren nog niet opwaarts gedraaid zijn. Het komt er wel hierop neer dat een duidelijke top nog niet gezet is en eventuele shortposities hooguit op hele kleine schaal zinvol zijn, in afwachting van een mogelijke verdere bevestiging.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zal het interessant worden of de huidige correctie wordt voortgezet. In dat geval zouden we eerdaags wederom een lagere top moeten zien en dus vandaag of morgen een omkeerdag. Met andere woorden, een dag waarbij het slot duidelijk lager ligt dan de opening.

Bund future uurchart

Bund future uurchart

Een mogelijk signaal verkrijgen we vandaag als de koers onder de uurcyclusbodem op 143.55 daalt. In dat geval is een shortpositie interessant met een stop op 144.15 en minimaal koersdoel op 142.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Als laatste nog even de chart van het goud op dagbasis. De uitbraak uit de lange trading range is een feit en longposities lijken mij het meest voor de hand liggend. Een mogelijke pauze van de opwaartse beweging dient dan rond $1630-1650 steun te vinden en daar zouden traders dan posities kunnen uitbreiden.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2405, tweede steun 2330, eerste weerstand 2450, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6900, tweede steun 6800, eerste weerstand 7000, tweede weerstand 7100;

Bund future: eerste steun 143.50, tweede steun 142.50, eerste weerstand 144.10, tweede weerstand 145

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.