Trading dag update 27 februari 2015

Alles gaat zijn gangetje, de aandelen blijven oplopen en menige index boekt nieuwe ‘all time highs’. Mijn langetermijn analyse van de Dax hebben jullie vorige week kunnen lezen, dus gaan we vandaag weer kijken naar de wat kortere charts.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We noteren de 14e dag van de lopende dagcyclus en als we naar de Double Stochastics kijken, dan zien we dat deze topniveaus aangeeft. Normaal gesproken zien we vandaag or maandag een top, gevolgd door de dalende fase van de dagcyclus. Een terugval en test van het uitbraakniveau rond 11.000 zou een aardig niveau voor nieuwe longs opleveren, maar het is te bezien of de correctie zo ver gaat. Deze trend is zo sterk dat correcties, waarop iedereen wacht, niet komen. Voor mij als trader betekent dit dat ik mij vooral concentreer op daytrades, totdat ik weer interessante niveaus zie voor een langere swingtrade.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zien we ook weer een nieuwe ‘all time high’, waarbij de recente trading range tussen 158.20 en 159.50 werd doorbroken. In principe fungeert het uitbraakniveau daarom nu als potentiële steun. Een test hiervan, waarbij de koers rond dat niveau opveert, levert nieuwe longkansen op. Sluit de koers daaronder, dan moeten we de dag erop even goed alert zijn of deze verzwakking doorzet en er mogelijk sprake is van een ‘failed breakout’. Dit soort patronen kunnen zeer sterk zijn, omdat de meeste marktpartijen op het verkeerde been worden gezet. Het is dus even spannend hier en het koersverloop van vandaag zal al de nodige signalen kunnen opleveren.

Crude oil futures dagchart

Crude oil futures dagchart

We hebben al een tijd niet naar Crude gekeken. In de weekchart (niet afgebeeld) is er sprake van een nieuwe weekcyclus. Het begin van een nieuwe cyclus is altijd het meest bullish, maar als we naar deze dagcyclus kijken, dan ontbreekt het vooralsnog aan deze positieve fase. Na drie sterke dagen beweegt de koers in een trading range tussen $48 en $55. Dit is een vrij brede trading range, hetgeen aangeeft dat marktpartijen onzeker zijn. De trend is duidelijk neerwaarts en een daling onder $48 zet de koers weer richting de low rond $45. Stel echter, dat wij hier een nieuwe dagcyclus krijgen, dan is dit mogelijk een eerste hogere bodem en kunnen we een stijging richting $55 en hoger verwachten. Het is daarom zaak voor traders om Crude nu goed in de gaten te houden, hier doen zich kansen op.

Let op: driedaagse trading cursus in Maarsbergen gepland, 16, 17 en 18 mei 2015

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een driedaagse trading cursus gepland. In deze cursus leg ik weer alle facetten van mijn methode uit. Interesse? Kijk even op: http://www.cyclustrader.nl/2013/01/cyclustrading-seminars/

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3530, tweede steun 3455, eerste weerstand 3580, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 11200, tweede steun 11000, eerste weerstand 11350, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 159.50, tweede steun 158.20, eerste weerstand 160.00 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.