Laatste update:

Eurostoxx future dagchart

Eurostoxx future dagchart

Trading dag update 28 augustus 2012. Vandaag en morgen moet ik weer training geven bij een institutionele belegger en derhalve maar een korte blog om even de charts bij te werken.

We noteerden gisteren een overtuigende opwaartse dag voor de meeste aandelenindices. Wat mij opviel was dat de indices in de VS in de middag weer terrein verloren, maar de beurzen in Europa hun ochtendwinsten niet opgaven. Toch weer een signaal van kracht.

In de dagchart (we zien het overigens nog beter in de niet afgebeelde 420 minutenchart) zien we een nieuwe dagcyclusbodem. Als ik naar de cyclusindicatoren kijk, dan zijn deze nog niet helemaal overtuigend gedraaid, maar in de 420 minutenchart (deze geeft de helft van de dagcyclus weer) is dat wel degelijk goed te zien. Bovendien zien we in de dagchart ook dat de RSI een duidelijke bodem heeft gezet.

Gezien de opwaartse trend en het feit dat de overige dagcycli bullish waren (late top) mogen we veronderstellen dat het wel lukt om boven de vorige top uit te komen. Immers, de correctie was slechts kort en niet al te hevig. Wat er daarna gebeurt kan mogelijk al een indicatie geven of we met echte topvorming te maken hebben. Mocht de koers na een uitbraak al snel onder dat niveau duiken, dan verkrijgen we een eerste aanwijzing. We gaan het van dag tot dag bekijken, maar vooralsnog is de weg van de minste weerstand nog steeds opwaarts gericht.

Bund future dagchart

Gisteren gaf ik voor de Bund aan dat een daling onder 143.55 zou leiden tot een verdere daling tot rond 142. Wat we zagen was opvallend. Exact op143.55 werd de low van de dag gezet, gevolgd door een herstel. Er is dus nog geen signaal voor mogelijke shorts en de trend blijft opwaarts gericht. Mogelijk dat we gisteren een 240 minuten cyclusbodem gezien hebben. Deze wordt bevestigd bij een uitbraak boven 144.10.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Tenslotte nog even het goud. We zien nu een pauze in de opwaartse beweging en mogelijk een test van de steunzone $1630-1650. Mocht de koers daar opveren dan kunnen traders daar gebruik van maken door nieuwe longposities in te nemen.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2405, tweede steun 2330, eerste weerstand 2500, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6900, tweede steun 6800, eerste weerstand 7100, tweede weerstand 7200;

Bund future: eerste steun 143.50, tweede steun 142.50, eerste weerstand 144.10, tweede weerstand 145

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.