Laatste update:

Eurostoxx future dagchart

Gisteren schreef ik over de mogelijkheid dat we een dagcyclusbodem gezet hebben. Een stijging in de Eurostoxx boven 2150 zou een prima signaal zijn om dat te bevestigen. Welnu, het duurde vrij lang tot in de namiddag, maar het gebeurde dan toch: de markten hervatten na enkele dagen van correctie de eerdere opwaartse beweging en sloten dicht nabij de high van de dag.

In de dagchart begint het er op te lijken dat er sprake is van een nieuwe dagcyclusbodem. Opvallend is dat deze bodem dan de eerste hogere bodem is sinds maanden. Dit past overigens goed in het beeld van de nieuwe weekcyclusbodem. Hoewel deze weer wordt gezet in de laatste en dus meest bearish fase van de maandcyclus, zien we dat het begin ouderwets bullish is en dus een eerste en wellicht tweede dagcyclus oplevert met een vrij late top.


Eurostoxx future 420 minutenchart

Ik liet gisteren de 420 minutenchart van de Eurostoxx future zien. Twee volledige cycli vormen een volledige dagcyclus. Duidelijk is dat deze cyclus afgemaakt is. Het meest belangrijke referentieniveau aan de onderkant ligt thans op 2113. De markt mag daar dus niet onder komen, anders gaat het scenario van een nieuwe dagcyclus niet langer op.

Kijken we nog even naar de 30 minutenchart van de Eurostoxx future.


Eurostoxx future 30 minutenchart

Ik heb in eerdere commentaren al vaker geschreven dat je bij een grotere bodem altijd op zoek moet gaan naar een eerste hogere koersbodem in een lagere time frame. Dit verlaagt het risico van een te grote stop. In de 30 minutenchart is duidelijk te zien wat ik bedoel. De koers zet rond 2124 een eerste hogere bodem neer en breekt daarna boven het niveau van de dubbele top rond 2140 uit. Dat is voor traders het signaal om long te gaan, waarbij de stop amper op 10 punten ligt.


Bund future 120 minutenchart

In de Bund (120 minutenchart) lijkt er ook een hogere bodem gezet te worden. Dit wordt bevestigd door het koersverloop van het eerste uur van de handel, waarin de koers na een lagere opening nu weer flink opveert. Op basis van de inverse relatie tussen Bund en Stoxx/Dax zou je verwachten dat een cyclusbodem in de Stoxx/Dax tot een cyclustop in de Bund leidt. Dat zal dan vandaag en morgen bevestigd moeten worden, middels een duidelijk verkoopsignaal in de Bund.

Voor dagelijkse marktcommentaren en andere berichten kunt u mij volgen op twitter: @cyclustrader of via www.cyclustrader.nl

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2140, tweede steun 2020, eerste weerstand 2200, tweede weerstand 2225;

Dax future: eerste steun 6110 tweede steun 5925, eerste weerstand 6325, tweede weerstand 6425;

Bund future: eerste steun 141, tweede steun 140.20, eerste weerstand 142.30, tweede weerstand 143.

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.