Vandaag een wat kortere trading update, omdat ik straks voor 10 dagen naar Cyprus vertrek. We gaan daar met een groep van 14 oud-cursisten samen traden. Als het goed gaat, zal dat hopelijk een jaarlijks terugkerend event gaan worden. Het volgende trading update bericht volgt dan op 11 juni as.

Dax future dagchart

Dax future dagchart

In de dagchart van de Dax future noteren we thans de 14e dag van de lopende cyclus. Eergisteren zagen we een poging om boven de 11900 uit te breken, hetgeen echter niet door andere markten (Eurostoxx) werd bevestigd en snel weer strandde in een verdere verzwakking van het koersbeeld. Je zou zeggen dat we naar de eindfase van de cyclus toegaan, die altijd het meest bearish is, maar zolang we boven 11600 blijven, wil ik mij nog niet al te veel vastpinnen op die vermeende daling.

Dax 240' chart

Dax 420′ chart

In de 420′ chart van de Dax zien we namelijk dat er rond 11600 een nieuwe en hogere cyclusbodem gezet is. Het is dus goed mogelijk dat de Dax nog niet helemaal klaar is met de stijging. Boven 11800 kunnen we dus nogmaals een poging verwachten om tot 11900 en hoger de komen, onder 11600 zal de eindfase van de dagcyclus zijn (bearish) werk doen. Voor daytraders is het dus nu zaak om middels de kortere charts te timen waar de top van de 240′ cyclus ligt. Zolang deze top onder 11800 ligt, is dat op zich een redelijk bearish signaal.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de Bund zien we dat de koers toch wat verder herstelt hetgeen op intradagcharts wel wat kansen oplevert, maar langere trades laat ik bewust even liggen. Immers, de trend is dalende en we naderen alweer een aardig solide uitziende weerstand.

Bund 240' chart

Bund 240′ chart

In de 240′ chart van de Bund zien we een hogere bodem op 153 en inmiddels een voorzichtig stijgende trend. Rond 154 ligt er enige steun zodat eventuele zwakkere dagen daar steun moeten vinden. Zolang deze trend stijgt (stijgende MA banden) vind ik shorts op dagbasis te vroeg.

Goud weekchart

Goud weekchart

Als laatste chart kijken we nog even naar de weekchart van Goud. Mogelijk dat de weekcyclus alweer een top gezet heeft. Dit zal zich dan verder uiten in dagcycli met left translation. Ik ben de afgelopen dagen short gegaan (beperkte positie) met een stop boven 40. Inmiddels is de stop verlaagd naar $1220.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3600, tweede steun 3500, eerste weerstand 3690, tweede weerstand 3760;

Dax future: eerste steun 11600, tweede steun 11200, eerste weerstand 11800, tweede weerstand 12200;

Bund future: eerste steun 153.00, tweede steun 152.00, eerste weerstand 155.00 tweede weerstand 156.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.