Dax future dagchart

Dax future dagchart

De divergentie tussen de VS en met name de Dax blijft aanhouden. De Dax maakt de ene high naar de andere en ook onze eigen AEX laat zich van zijn goede kans zien. Als we de AEX herbeleggingsindex nemen dan noteert deze zelfs een nieuwe all time high. Bedenk: je kunt niet zomaar de Dax en de AEX met elkaar vergelijken, omdat de ‘normale’ AEX geen herbeleggingsindex is.

In de dagchart van de Dax zien we goed hoe krachtig de koers uit de zijwaartse trading range is gebroken. Vorige week gaf ik al aan, 11000 of zelfs 12000 punten is goed mogelijk, want het lijkt erop dat de Dax in een laatste blow off fase terecht gekomen is. Een opwaartse trend eindigt vaak in een climax situatie, dus een ‘overshoot’ is goed denkbaar. Tot die tijd, dat wil zeggen totdat we duidelijke omkeersignalen hebben, blijven we de markt vanaf de longkant benaderen, ook al ‘voelt’ het niet goed. Thans lijkt het erop dat de huidige dagcyclus de top gezet heeft. De Double Stochastic is al flink aan het dalen. Een eventuele intraday uitschieter tot 10800 of hoger ga ik in dat geval benutten om de markt te shorten. We zien echter ook dat deze dagcyclus wederom bullish is, de top ligt rechts van het midden. Derhalve mag op een al te grote daling niet zonder meer gerekend worden.

Euro Bund Full0315 Future

In de 8-uur chart van de Bund zien we dat de koers wederom een nieuwe high heeft gezet. Intraday traders kregen gisteren een aardige long kans toen de koers het uitbraakpunt rond 158 testte. Een volle punt winst is de beloning. De lopende cyclus lijkt nu overigens in de eindfase te belanden, dus heel veel stijging zie ik op de zeer korte termijn niet meer. De trend is echter opwaarts en er is toch wel aardig wat voor nodig om deze trend te doen keren. Ook hier, net als bij de Dax, geldt: buy the dips, ook al heb je het gevoel dat het allemaal niet echt lekker voelt. Maar gevoelens spelen bij het traden geen rol en zijn een dikwijls schadelijke bijkomstigheid.

Goud weekchart

Goud weekchart

Kijken we nog even naar de weekchart van het Goud. Ik ben persoonlijk niet een grote voorstander van schuine lijnen trekken omdat deze dikwijls erg subjectief worden getrokken. Laat 10 analisten een schuine lijn trekken en je krijgt minimaal 8 verschillende uitvoeringen . In deze chart echter zien we toch goed terug dat bij de raakpunten er telkens een draai van de opwaartse beweging volgt. De langere trend is nog steeds neerwaarts, dus wellicht dat we hier wederom een draai krijgen. Het exacte moment van instappen laat ik afhangen van de intraday charts, want ik wil daar eerst een trendbreuk zien. Immers, de korte trend is nog steeds opwaarts gericht. Toch levert deze trade in potentie een goede RR op (Risico Rendement verhouding), vandaar dat ik er in deze blog even op wil wijzen.

Let op: vijfdaagse trading cursus in Spanje gepland

Voor serieuze traders die het vak willen leren heb ik weer een trading cursus gepland. Deze keer geen driedaagse cursus maar een vijfdaagse cursus in Torre del Mar, vlakbij Malaga. Door de extra twee dagen kan de nieuwe kennis middels live voorbeelden nog beter in de praktijk worden gebracht en zal het leereffect een stuk hoger zijn.

Interesse? Kijk even op: http://www.cyclustrader.nl/2015/01/5-daagse-trading-cursus-in-spanje/

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3280, tweede steun 3190, eerste weerstand 3430, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 10300, tweede steun 10135, eerste weerstand 10860, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 158.00, tweede steun 156.10, eerste weerstand 159.20 tweede weerstand -;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.