Laatste update:

Dax future dagchart

De dagcyclus in Dax&Co. is duidelijk gezet, getuige twee flinke stijgingsdagen en bijna nieuwe highs. Ervaren traders konden rond 8320-8340 instappen, er waren diverse technische signalen daarvoor. Dat leverde al een tussentijdse winst op van 200 punten en dat betekent weer dat de positie nooit meer verliesgevend kan worden.

In de dagchart is de cyclusbodem goed te zien. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de high rond 8560 wordt gebroken. Vanochtend echter zien we een duidelijk zwakkere opening, nadat een aardig deel van de koerswinsten op Wall Street later in de middag verdampte.

Ik ben nog steeds van mening dat we bezig zijn met een ‘blow off’ voordat er een hele flinke correctie aankomt. Deze laatste stijging kon niemand echt voorspellen, dus moeten we uitkijken naar signalen die erop wijzen dat een top mogelijk gezet is. Een dergelijk signaal zou zijn dat de vorige top niet of slechts heel even wordt geëvenaard.

Vooralsnog echter is de trend in alle time frames opwaarts gericht en dat betekent dat we moeten kopen op zwakte, hoe we ook over deze markt mogen denken. Dat betekent dat we vanochtend al rond 8420-8400 moeten uitkijken of daar niet een uurbodem gezet wordt, waarna de markt herstelt.

Bund future dagchart

In het vorige trading dag commentaar gaf ik aan dat ik short in de Bund zit vanaf iets boven 145. Onder de start van de huidige dagcyclusbodem kan het even hard gaan, zo schreef ik. Thans noteren we lager nadat we vanochtend even 143.30 aantikten.

Ik heb een deel van mijn short gesloten, bijna 2 volle punten winst, de rest wordt nu getraild. De Bund blijkt wederom een dankbare markt voor swing trading posities. Op de korte termijn lijkt er nu de mid low van de dagcyclus aan te komen, wellicht even een herstel tot rond 144.50.

Goud future dagcyclus

Goud heeft een duidelijke cyclusbodem gezet, maar de beginfase van de nieuwe cyclus is allesbehalve bullish. Dit past wel in het plaatje van de dalende trend. Onder 1336 verwacht ik een snelle en forse nieuwe daling tot ergens rond $1250-1200. Pas boven $1480 mogen we naar boven kijken, maar vooralsnog blijft Goud een spel voor shorttraders. Alleen gokkers pakken hier nu longposities op.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2745, tweede steun 2680, eerste weerstand 2845, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 8260, tweede steun 8100, eerste weerstand 8560, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 142.20, tweede steun 141.20, eerste weerstand 144.50 tweede weerstand 145.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.