Laatste update:

Dax future weekchart

Dax future weekchart

Vorige week noteerden we voor de meeste beurzen een lagere week. Als we maar meteen naar de weekgrafiek van de Dax future kijken dan zien we dat de lows van de afgelopen weken die telkens door kopers werden benut om rond die niveaus te kopen nu aardig onder druk staan.

Vanochtend openen we ook al lager en Wall Street is de komende dagen dicht vanwege de storm en kan dus niet de markten steunen. In de weekgrafiek valt me nog op dat de RSI nog niet op bodemniveaus staat. Dat betekent volgens mij dat de weekcyclusbodem nog niet gezet is.

Dax future 240 minutenchart

Dax future 240 minutenchart

In de 240 minutenchart zien we dat de koers alweer rond de dalende MA banden lijkt af te ketsten. Indien we vandaag rond het gebruikelijke tijdstip van 09.00 toto 11.00 uur niet bodemen dan kan het een dag worden waarop we de hele dag per saldo koersdalingen zien met de nodige intraday short setups.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund future zien we dat de huidige dagcyclus thans de zevende dag noteert. De trend is zijwaarts met lagere toppen maar min of meer gelijke bodems. We hebben een uitbraak boven 142 nodig om weer de nodige opwaarts potentie vrij te maken.

Ik geloof echter niet dat de Bund op dit moment deze kracht heeft. Trading is hier feitelijk voorbehouden voor daytraders totdat er op de iets langere termijn weer een duidelijke trendmatige richting te zien is.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

In de dagchart van het Goud zien we dat er rond dit niveau mogelijkerwijs enige stabilisatie kan optreden als gevolg van de dagcyclusbodem. Ik heb er even een vraagteken bij gezet omdat deze zo kort is. We zien vaker te korte dagcycli als een nog grotere cyclus, zoals de weekcyclus, aan het bodemen is.

Goud future weekchart

Goud future weekchart

In de weekgrafiek staat de RSI al goed, maar de cyclusindicatoren (Double Stochastic) nog niet. Het is dus nog te vroeg om bullish te worden. Ik wil daarvoor in de daggrafiek eerst een hogere bodem zien voordat ik aan de long kan ga zitten.

Crude oil future dagchart

Crude oil future dagchart

Ook in de dagchart van Crude oil futures is een stabilisatie mogelijk als hier de dagcyclusbodem wordt gezet, maar de trend is duidelijk gezet en dan is het zaak om rond $90-92 weer uit te kijken naar nieuwe shorts. Bestaande shorts moeten dus nu met een krappere stop loss of deels winstnemen worden beschermd. Mijn koersdoel voor de komende weken ligt nog steeds in de steunzone $78-82.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2440, tweede steun 2400, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7100, tweede steun 6900, eerste weerstand 7300, tweede weerstand 7400;

Bund future: eerste steun 140.60, tweede steun 139.50, eerste weerstand 142.00, tweede weerstand 142.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

2 antwoorden
 1. W.F. franken
  W.F. franken zegt:

  Deze trading dag update van 29 oktober is erg sterk
  neergezet.
  Vooral de T.A.van diversen beursen in mijn ogen perfect
  ( schapo echt )

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.