Trading dag update 3 april 2014

Dax future dagchart

De markten kabbelen heen en weer, waarbij we per saldo wel opwaartse bewegingen zijn. Het is een beetje alsof iedereen in slaap gesukkeld wordt en we dan opeens wakker schrikken.

We tellen vandaag dag 15 in de lopende dagcyclus. Het is overduidelijk dat we wederom met right translation te maken hebben. Echter, aan elke cyclus komt een keer een eind en de vorige dalingen waren best heftig. Zeker genoeg om, met timing op intraday basis, er minimaal 200-300 punten uit te halen. Ik focus mij derhalve vandaag en morgen op een mogelijke omkeerformatie in de lagere time frames en probeer dan in te spelen op de laatste en dus meest bearish fase van de cyclus.

Een daling tot de MA banden rond 9450 lijkt mij zeker haalbaar, mogelijk 9300. De Double Stochastic zit nog helemaal bovenin, dus het hele topvormingsproces moet nog beginnen/is al begonnen, maar we hebben dus nog zeker geen bewijs dat de bearish fase van de cyclus reeds is ingezet. Tussen 9580 en 9640 ligt op de kortere time frames aardig wat steun, dus daar zal de koers zeker eerst even doorheen moeten voordat er meer verkopers op het toneel verschijnen. Maar we hebben de tijd en het geduld, de volgende kansen zullen komen.
Bund future 420 min chart
Bund future 420 min chart

In de 420 min chart van de Bund zien we dat mijn vermoeden van topvorming (zie vorige blog) correct was. Inmiddels noteert de koers ruim een punt onder de dubbele top rond 144 en nadert de opwaartse trendlijn. Zelf ben ik geen voorstander van schuine trendlijnen, omdat iedereen die anders trekt, maar deze lijkt wel aardig te kloppen, dus even kijken wat de koers rond 142,50 doet. Gezien de indicatoren verwacht ik op de korte termijn een bodem en een nieuwe opleving. Het zou mij daarbij overigens niet verbazen als deze opleving niet meer het niveau rond 144 haalt, maar al eerder wordt beëindigd en we dus een lagere top gaan zien.

 

Crude oil future week chart
Crude oil future week chart

In de weekchart van Crude oil zien we dat de lopende cyclus nu toch wel in de bearish fase zit. Even keek een test van de MA banden mogelijk, maar deze week noteert de koers alweer lager en laat een bearish candle achter. Als we naar de Double Stochastic kijken dan lijkt een verdere daling van zeker een week of twee haalbaar. Mogelijk dat de koers daarbij $95 test, daaronder $92,50. Voor swing traders geen echt lekkere markt, want geen trend. Daytraders moeten door de grotere volatility vooral wat ruimere stops aanhouden.

Goud future dagchart
Goud future dagchart

Als laatste de dagchart van Goud. Als we naar de draai in de Double Stochastic kijken en de bullish candle van gisteren dan lijkt het er op dat gisteren de bodem van de dagcyclus is gezet. Dat is op zich niet zo spanned, omdat de trend dalend is en we vanuit deze positie niet long mogen. Echter, het zou wel kunnen dat we een eerste hogere weekbodem gaan zien, nadat de koers vanaf de bodem rond $1180 tot rond $1400 is hersteld. Dat zou zeker een interessante positie opleveren, omdat een stijging tot boven $1400 dan mogelijk in het verschiet ligt. Het is allemaal nog wat prematuur, want een goede dag maakt nog geen weekbodem, maar met een kleine long trade met stop onder de low van de dagcyclusbodem kunnen we een eerste teen in het water steken. Het mogelijke opwaartse potentieel is groot genoeg om het mogelijk een aantal keren te proberen.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3100, tweede steun 3040, eerste weerstand 3135, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 9500, tweede steun 9400, eerste weerstand 9670, tweede weerstand 9750;

Bund future: eerste steun 142.50, tweede steun 142.00, eerste weerstand 143.00 tweede weerstand 144.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.