Laatste update:

Dax future dagchart

Dax future dagchart

Trading dag update 3 september 2012. Nieuwe week, nieuwe kansen, hoewel er vandaag niet veel op het programma staat. De markten in de VS zijn gesloten (Labour day), dus mogen we vanuit die hoek geen impulsen verwachten die de handel kunnen sturen. Europa moet het op eigen kracht doen en dan zien we meestal een lusteloze dag met af en toe ‘vreemde’ uitschieters.

Laten we maar meteen beginnen met een rondje langs de markten, te beginnen bij de Dax future. In de dagchart heb ik de vermeende dagcyclusbodem gemarkeerd. Wat betreft lengte en stand van de indicatoren klopt alles, alleen het koersverloop erna niet helemaal.

We zien dat de koers een beetje heen en weer slingert en daarbij even kort onder de start van de cyclus daalde. Dat zou betekenen dat de top al gezet is, maar dat lijkt mij op dit moment (gezien de trend en kracht van de voorgaande cycli) twijfelachtig. Mogelijk is zelfs dat de cyclusbodem enkele dagen later is gezet, hoewel deze dan eigenlijk aan de te lange kant zou zijn.

Dax future 120 minutenchart

Ik ben dus niet helemaal zeker waar de bodem ligt, maar dat probleem lossen we gewoon op middels de kortere 120 minutenchart. Hier zien we dat de koers van de Dax future gevangen is tussen 6875 en 7125. Onder 6875 verkrijgen we gewoon een keihard verkoopsignaal met koersdoel 6600.

Boven 7030 daarentegen triggert de Dax een koopsignaal met 7200 als koersdoel. Het probleem van de dagcyclusbodem wordt dus feitelijk opgelost als de koers richting kiest. Tot die tijd lijkt het me niet opportuun om iets te doen.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zien we dat de huidige dagcyclus de twaalfde dag telt. De afgelopen dagen verliepen zijwaarts, zodat sprake is van topvorming of van een pauze in de eerdere opwaartse beweging.

Bund future 120 minutenchart

Boven 144.50 wordt de opwaartse beweging weer hervat en mogen we rekenen op 145.50 en hoger. Indien een uitbraak de komende dagen niet lukt dan zal de huidige dagcyclus toch blijven steken rond 144.50 en mogen we ervan uitgaan dat later in de week de neerwaartse druk op 143 groter wordt.

Goud future dagchart

Goud heeft na de uitbraak boven $1620-1650 een keurige pull back beweging gemaakt en hervat nu weer de eerdere beweging naar boven. Hier lijkt dus een duidelijke opwaartse trend gevormd te worden die de koers wellicht op de langere termijn weer een aardig eind naar de $2000 kan brengen. De stop voor longposities dient thans rond $1620 te liggen.

Crude oil futures dagchart

Tenslotte nog de dagchart van de Crude oil futures. Hier zien we dat er op een hoog niveau een nieuwe dagcyclusbodem gezet is en dat lijkt een goede positie voor nieuwe longposities met als koersdoel $103 en hoger. De stop loss dient hier iets onder $94 te liggen.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2405, tweede steun 2330, eerste weerstand 2500, tweede weerstand 2540;

Dax future: eerste steun 6875, tweede steun 6800, eerste weerstand 7030, tweede weerstand 7100;

Bund future: eerste steun 143.50, tweede steun 142.50, eerste weerstand 144.30, tweede weerstand 145

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.