Laatste update:

Dax future dagchart

Griekenland lijkt nu voorlopig weer een non-event te zijn geweest, dus kunnen we weer naar het volgende werk in uitvoering kijken: China. De beurskrach die zich daar afspeelt lijkt vooralsnog geen grote sporen hier achter te laten, maar a) wat niet is kan nog komen en b) de krach lijkt nog niet voorbij als we kijken naar de grootte van de margins waarmee aandelen gekocht zijn.

Vooralsnog echter geeft de VS geen krimp en hebben we feitelijk alleen in Europa een wat meer serieuze correctie van rond 10% gezien, waarvan alweer een deel is goedgemaakt.

In de vorige update gebruikte ik de weekcharts en kwam tot de conclusie dat er feitelijk niet veel aan de hand is met het koersbeeld en het niet onlogisch is dat we weer nieuwe toppen neerzetten. Tenzij de huidige weekcyclus, die thans week vier telt, natuurlijk left translation laat zien. Dat moeten we dan afleiden uit de dagcyclus, want daar zien we eerder signalen. In de dagchart zien we dat er van de aanzienlijke koersstijging van meer dan 1000 punten alweer ruim 60% is gecorrigeerd. Dat is ok als we daarna een spoedige voortzetting van de eerdere stijging zien. Ik heb in de chart een vraagteken ingezet, want op zich zou het kunnen dat daar alweer de dagcyclusbodem is gezet van de eerste dagcyclus van de lopende weekcyclus. Onder 11000 zou het verhaal dan aardig bearish worden. Het is nu even een soort niemandsland waar we in zitten. Niet zozeer als we naar de intraday charts kijken, maar wel met deze dagchart. Er is duidelijk een eerste opwaartse impuls gezet die groter is dan de voorgaande opwaartse correcties van de dalende trend, hetgeen bevestigt dat de weekcyclus in de meest bullish fase zit. Maar de kracht van de correctie van een week geleden vind ik wat verontrustend.

Bund future dagchart

Bund future dagchart

De vorige keer gaf ik aan dat er bij de Bund twee zware weerstanden zijn iets boven 154 en boven 155. We zien dat de eerste poging om deze weerstand te doorbreken vooralsnog mislukt is. We tellen vandaag de 13e dag van de cyclus en normaal gesproken zou je ook niet meer verwachten dat een doorbraak in deze fase van de cyclus nog lukt. Wellicht dat we een test zien die wederom wordt gevolgd door een top, hetgeen voor short traders dan kansen biedt. Wat ik voor een echt mooie swing trade wil zien is een test van de cluster van MA banden iets onder 153 en daar dan een cyclusbodem. Dat zou een aardige long kans bieden.

Goud weekchart

Goud weekchart

Goud ontwikkelt zich keurig volgens het scenario. De doorbraak van de steun is inmiddels een feit en het koersdoel op rond $1000 komt al een beetje in zicht. Ik heb mijn shortposities iets afgebouwd (puur money management), maar hou wel een deel vast omdat de kans dat de $1000 wordt geraakt, mijns inziens toch vrij groot is.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3500, tweede steun 3400, eerste weerstand 3650, tweede weerstand 3700;

Dax future: eerste steun 11030, tweede steun 10800, eerste weerstand 11400, tweede weerstand 11800;

Bund future: eerste steun 152.00, tweede steun 151.00, eerste weerstand 154.30 tweede weerstand 155.30;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

1 antwoord
  1. Cursist
    Cursist zegt:

    Ik denk dat de AEX komende week heel snel richting de 525 a 530 zal stijgen en dat goud inderdaad ook richting de 1000 gaat. Ik heb mijn posities ook alvast ingenomen!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.