Dax future dagchart

Na 8 dagen vakantie zit ik weer achter de schermen, klaar voor nieuwe trades. Ik plaatste vlak voor mijn vertrek op 18 juli nog een tweet op twitter: “In verband met vakantie even tot week 31 geen marktcommentaar. Ik zie Dax overigens komende 8-10 dagen tot 9400 dalen.”

De Dax is goed op weg en die 9400 zie ik nog wel op het koersbord verschijnen. Laten we de dagchart erbij pakken.

Goed te zien is dat de dalende MA banden als goede dynamische weerstand fungeren, waar traders telkens (middels kortere time frames) shortposities kunnen innemen. De huidige dagcyclus telt de 15e dag en lijkt nog niet geheel ten einde. Ik zie de Dax daarom de steun rond 9400-9430 nog wel testen in de komende twee dagen.

Bund future 420 min chart

In de Bund (420 min chart) lijkt de opwaartse trend tot in de eeuwigheid door te gaan. Niet heus natuurlijk, de ‘yield’  op 10-jarige Duitse staatsleningen noteert nu 1%. Er is dus een grens naar boven voor de Bund. Ik zie dat de laatste drie toppen niet door de indicatoren worden bevestigd (negatieve divergentie) hetgeen ons waarschuwt voor een afname van het momentum. Op dit moment lijkt de MCL van de 420 te worden gezet en ik ga nu middels de kortere time frame charts kijken of de tweede helft van de cyclus bearish kenmerken heeft zodat een short mogelijk is. Die short neem ik dus pas in als de trend op de kortere time frames dalend is zodat ik netjes met de trend meehandel en een betrekkelijk kleine stop kan hanteren.

Crude oil future dagchart

Crude oil future dagchart

Wie beweert dat eenvoudige huis-tuin-en-keuken technische analyse niet werkt, die moet maar eens naar de dagchart van Crude oil futures kijken. We zien dat de koers tegen de dalende MA banden oploopt en tegen de horizontale weerstandszone afketst. Op dat moment kon middels de kortere time frame charts ingespeld worden op een shortpositie met een minimale stop. Het is dus beslist niet zo dat je altijd grote stops moet hanteren wil je grotere winsten behalen. Inmiddels is de koers aangekomen bij de steunzone, maar ik betwijfel of die sterk genoeg is. Ik voorzie eerder (op basis van de weekchart) een test van de steun rond $97.

Goud future dagchart

Goud future dagchart

Als laatste de dagchart van Goud. Hier zien we een beeld dat wat minder duidelijk is. In eerste instantie leek de koers netjes op de stijgende MA banden een hogere bodem te vormen, maar na twee stijgingsdagen werd die opwaartse lijn alweer afgebroken en we zien nu dat de koers per saldo wat lager koers, zonder echter een overtuigende trend te vormen. Ik blijf hier even neutraal en wacht op duidelijke signalen. Als er geen goede trend is dan kun je als trader het beste te markt even mijden.

 

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 3125, tweede steun 3100, eerste weerstand 3225, tweede weerstand 3250;

Dax future: eerste steun 9400, tweede steun 9200, eerste weerstand 9700, tweede weerstand 9800;

Bund future: eerste steun 147.80, tweede steun 147.40, eerste weerstand 148.50 tweede weerstand 148.80;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.