Laatste update:

Dax future 420 min chart

Interessante ontwikkelingen thans voor Dax&Co. In eerste instantie stegen de koersen flink na het vormen van de dagcyclus. Maar een aardig deel daarvan werd al snel weer ingeleverd. Zou het dan toch zo zijn dat deze cyclus left translation laat zien, dus een top links van het midden (= bearish)?

In de 420 min chart van de Dax future zien we de dagcyclusbodem gemarkeerd met een pijltje. In eerste instantie dus aan flinke stijging en bijna het doorbreken van de vorige top. Sommige beurzen wisten hun vorige top wel te breken, maar dat was ook maar van hele korte duur.

De trend is nog onmiskenbaar opwaarts gericht, getuige de oplopende MA banden. Maar we zien dat de eerste fase van de nieuwe cyclus niet al te bullish is. De dagcyclus noteert thans dag 5, maar per saldo zijn we nog niet veel verder. Onder 8300 verwacht ik een toename van het dalende momentum met de mogelijkheid dat we de steun rond 8100 gaan testen. Deze steun zal door diverse marktpartijen als een koopkans worden gezien, dus van daaruit weer een herstel.

Bund future 420 min chart

In de Bund zien we een duidelijke neerwaartse trend. De dagcyclus, thans dag 13, heeft volgens mij twee dagen geleden de mid cycle low gezet. Dat zien we terug in de bodem van de 420 min cyclus. Dit betekent dat een beperkte opleving het meest waarschijnlijk is, tot ergens rond 144,70-145, gevolgd door een nieuwe daling tot nieuwe lows.

Het alternatieve scenario is dat de dagcyclusbodem reeds gezet is, maar dat zou al op dag 11 zijn en dat lijkt mij een beetje aan de korte kant. Ik laat dit herstel even aan mij voorbij gaan, behoudens intraday long trades, en probeer dan rond genoemd niveau even te zien of daar een omkeerpatroon wordt gezet.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2745, tweede steun 2680, eerste weerstand 2845, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 8260, tweede steun 8100, eerste weerstand 8560, tweede weerstand -;

Bund future: eerste steun 142.20, tweede steun 141.20, eerste weerstand 144.50 tweede weerstand 145.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.