Laatste update:

Dax future 240 minutenchart

Dax future 240 minutenchart

Vandaag een zeer korte trading update, want door het sluiten van de Amerikaanse zat er per saldo niet zo veel beweging in de markt en kan ik volstaan met een kort commentaar op Dax en Bund.

We zagen afgelopen maandag in eerste instantie fors koersdalingen, maar rond het middaguur draaide de markt en werd een nieuwe 240 minuten cyclusbodem gezet. Inmiddels is de horizontale weerstand rond 7260 gebroken. Gisteren kon daar heel netjes op gehandeld worden.

Nadat de koers er in het eerste uur doorheen brak, kwam er in de 5 minutenchart een keurige pullback en hogere cyclusbodem die gehandeld kon worden. Voor vandaag zien we wederom een sterk begin van de dag, maar meestal volgt op een dergelijk begin weer enkele uren van niets doen. Van belang voor de komende dagen is dat de koers boven 7260 blijft. Een test van de weerstand rond 7450 is dan goed mogelijk.

Bund future 420 minutenchart

Bund future 420 minutenchart

Afgelopen maandag gaf ik aan dat ik niet geloof dat de Bund boven 142 komt en we zien dat de koers exact op deze weerstand is gedraaid. Een test van de steun rond 140.70 lijkt me voor de hand te liggen. Nog steeds is de Bund voorbehouden aan daytaders, omdat langere trades door een gebrek aan richting niet interessant genoeg zijn.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2460, tweede steun 2400, eerste weerstand 2550, tweede weerstand 2580;

Dax future: eerste steun 7160, tweede steun 7100, eerste weerstand 7400, tweede weerstand 7450;

Bund future: eerste steun 140.60, tweede steun 139.50, eerste weerstand 142.00, tweede weerstand 142.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.