Dax future 120 minutenchart

Een keurige correctie gisteren in de Dax&Co., zo uit het boekje. Een 50% retracement van de voorafgaande stijging en zoals we nu in de opening zien, weer hogere niveaus opzoekend.

In de 120 minutenchart zien we dat de koers gisterenavond de eerste hogere 120 minuten cyclusbodem heeft gevormd binnen de nieuwe dagcyclus. Snelle traders konden meteen om 08.00 uur al instappen, omdat in de 15 minutenchart een bullish 1-2-3 patroon werd gebroken en daarmee de trigger voor nieuwe longposities werd gegeven.

Ik zit nu long vanaf 7898 met een stop loss op 7860. Het koersdoel van deze trade ligt op 7966 (eerste koersdoel) en daarboven 8050. Zolang de trend niet gekeerd is moeten we uitgaan van hogere niveaus, dus boven 8100. Stel, dat deze nieuwe 120 minutencyclus een snelle top neerzet, dan wordt het een andere scenario, maar zover is het nog lang niet.

Bund future dagchart

In de dagchart van de Bund zien we dat de cyclusindicator nog steeds aan het dalen is, maar de koers zelf lijkt dat nog niet door te hebben. Hier zijn dus twee scenario’s denkbaar. Ten eerste, de koers daalt vandaag alsnog en mijn koersdoel rond 144 wordt snel gehaald. Ten tweede, we zetten hier alweer een nieuwe dagcyclusbodem neer zonder noemenswaardige correctie. Het tweede scenario lijkt me vooralsnog het minst waarschijnlijk.

Bund 240 minutenchart

In de 240 minutenchart zien we dat er gisteren een nieuwe hogere 240 minuten cyclusbodem is gezet. Volgens mijn telling zou dit dan de laatste 240 minutencyclus van de huidige dagcyclus moeten zijn en dus een hogere kans op left translation (een vroege top).

Dit zou dan concreet betekenen dat we vanochtend een top zetten en de rest van de dag gaan dalen. Als we dat zien dan mogen we voor de komende twee dagen op meer neerwaartse correctie rekenen. Dus even voor de komende uren opletten of rond dit niveau een top wordt gezet.

Goud future weekchart

In mijn blog van vorige week gaf ik aan short te zitten in het Goud met als eerste koersdoel $1580. Dat is inmiddels keurig gehaald. Het tweede koersdoel op $1560 ook en dus zit ik nog met een derde en laatste contract. In de weekchart lijkt het er op dat de top van de huidige weekcycus al gezet is.

Dat betekent dat de koers fors lager zou kunnen, tot minimaal $1425 of lager. Ik blijf deze trade dus nog trailen, want wie weet wat er nog komen gaat. Als ik zo naar de chart kijk, dan ziet het er behoorlijk bearish uit en lijkt het een kwestie van tijd voordat de steun rond $1525 wordt gebroken. Dat kan dan wel eens tot een hele snelle sell off leiden.

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2525, tweede steun 2475, eerste weerstand 2700, tweede weerstand -;

Dax future: eerste steun 7780, tweede steun 7600, eerste weerstand 8050, tweede weerstand 8100;

Bund future: eerste steun 144, tweede steun 143.50, eerste weerstand 145.70 tweede weerstand 146.00;

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars en schrijft blogs over trading op persoonlijke titel (www.cyclustrader.nl) . Hij is daarnaast directeur en partner bij ML Finance Academy (www.mlfa.eu). De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als blogger en columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.