Eurostoxx future dagchart

Eurostoxx future dagchart

Trading dag update 4 oktober 2012. De afgelopen twee dagen wisten de markten amper een echte richting in te slaan. Dat wil overigens niet zeggen dat deze twijfel een signaal hoeft te zijn van een aanstaande koersdaling. Daarvoor is het strikt noodzakelijk dat steunniveaus worden gebroken.

In de dagchart van de Eurostoxx index zien we nu duidelijk dat de bodem van de dagcyclus is gezet. De beginfase is altijd het meest bullish en we zouden dan vandaag en morgen toch een positieve beursdag moeten gaan zien.

De hogere opening van vanochtend (gap) lijkt er al op. De trend is opwaarts en de cyclusbodem is netjes op de stijgende lange MA banden gevormd, dus vooralsnog zijn de signalen positief en is het goed mogelijk dat een nieuwe high mogelijk is.

Het feit dat we tevens aan het einde zitten van de langere week- en maandcyclus geeft wel aan dat er sterke conflicterende krachten aan het werk zijn, maar voorlopig moeten we daar zeker niet op anticiperen. Ik zit een beetje short op de AEX met stop op 340, maar zit tevens op de kortere chart long op de Dax, dus dat compenseert elkaar weer.

Bund dagchart

In de Bund verwachtte ik afgelopen maandag een inzettende correctie, maar daar zien we vooralsnog niet veel van. De koers heeft op de cluster van de vier MA banden steun gevonden (cluster ligt rond 141).

Hier lijkt ook de mid cycle low van de dagcyclus gezet te worden (dus bodem 420 minutencyclus). Een snelle stijging tot 142.60 is mogelijk, aangezien de neerwaartse krachten blijkbaar nog niet aanwezig zijn.

Aan de onderkant zien we dat er rond 141.10 een belangrijk referentieniveau ligt. Onder dat niveau ga ik short, omdat ik er dan vanuit ga dat de dagcyclus in de dalende fase terecht komt.

Crude oil dagchart

Tenslotte nog een interessante ontwikkeling in de chart van Crude oil. Hier zien we dat de koers op de dalende MA banden is afgeketst en nu onder de vorige dagcyclusbodem is gedaald.

Dat zou moeten betekenen dat de top van de huidige cyclus gezet is en we de komende tien dagen per saldo verder dalende koersen mogen verwachten. Het koersdoel van deze beweging ligt dan in de steunzone $78-82

Markttechnische steun en weerstanden

Eurostoxx future: eerste steun 2385, tweede steun 2300, eerste weerstand 2525, tweede weerstand 2600;

Dax future: eerste steun 7280, tweede steun 7200, eerste weerstand 7380, tweede weerstand 7450;

Bund future: eerste steun 141.10, tweede steun 140.40, eerste weerstand 142.00, tweede weerstand 142.50

Michael Ahrens houdt zich bezig met het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft. Bezoek voor dagelijkse marktcommentaren www.cyclustrader.nl of volg Michael Ahrens via twitter (@cyclustrader).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.